De top 3 beste Amazon Prime Video series

Amazon Prime heeft een kronkelige weg afgelegd wat betreft zijn originele series. Aanvankelijk had het nogal een revolutionaire idee om een traditioneel pilot seizoen te combineren met het stemmen van de kijkers om te bepalen welke shows verder zouden gaan. Maar bijna vanaf het begin heeft Amazon gewoon groen licht gegeven voor wat het wilde, inclusief shows die nooit een pilot hebben gehad als onderdeel van het systeem. Uiteindelijk liet Amazon dat idee varen en trad in de voetsporen van Netflix en anderen door zich te concentreren op originele programma’s, voornamelijk komedies en het “redden” van series die door andere netwerken waren geschrapt. Het resultaat is een mengelmoes van kwaliteit, en veel minder series dan zijn streaming concurrenten. Op zijn best zijn de originele series van Amazon eigenzinnige lievelingen van de critici, hoewel er maar weinig in geslaagd zijn om echt door te breken. Een Amazon prima opzeggen is dan ook één van de veel gezochte termen in Google search, net zoals videoland opzeggen. Maar de beste zijn echt geweldig!

The Boys

Films en series over superhelden zijn nog steeds enorm populair. Niet iedere kijker vindt dit genre even interessant, maar The Boys is een serie die zowel liefhebbers als ‘’haters’’ van superhelden zou kunnen aanspreken. De superhelden zijn in deze serie namelijk niet altijd even nobel. Naast dat ze voor een commercieel bedrijf werken blijken sommige van deze ‘’supes’’ zich nogal te misdragen. Er vallen zelfs regelmatig doden vanwege laksheid of desinteresse.

Het verhaal begint met Hughie, een stuntelige jongen wiens vriendin letterlijk wordt verpletterd door een onoplettende superheld. De dader blijkt een zogeheten ‘’supe’’, werkzaam voor het invloedrijke bedrijf Vought. Hughie krijgt echter steun van een vechtersbaas genaamd Billy Butcher, die zelf ook de nodige problemen met een supe gehad heeft. Samen met Butcher’s oude vrienden Frenchie en Mother’s Milk besluiten ze om Vought en hun zogenaamde superhelden aan te gaan pakken. Dit gaat echter niet altijd even gemakkelijk. Het helpt ook niet mee dat Hughie op een gegeven moment met een van de supes gaat daten…

The Boys zit boordevol spannende actiescenes, maar maakt ook bekende superhelden clichés aan de lopende band belachelijk. Dit alles met een sterke cast en scherpe (maar subtiele) maatschappelijke kritiek. Hoofdrollen zijn er voor Karl Urban (The Lord of the Rings) en Jack Quaid (Scream). Ook Giancarlo Esposito (Breaking Bad, The Mandalorian) is in de serie te zien.

The Marvelous Mrs. Maisel

Het heeft zijn gebreken, maar Amy Sherman-Palladio’s verhaal over een huisvrouw uit de jaren 1950 die een aspirant-stand-up wordt, met de stralende Rachel Brosnahan als Midge Maisel, is een echte charmeur. Of ze nu op cocktailparty’s, in de rechtszaal of op het podium optreedt, Midge’s act, die onder leiding van manager Susie Meyerson (Alex Borstein) tot een “strakke tien” wordt geperfectioneerd, is het hoogtepunt van de serie: Als Brosnahan op stoom komt, wordt Midge’s rauwe, snel pratende woede een voorstelling, waarbij ze in de emotionele slip raakt en elke lach opvangt voordat die van de afgrond afglijdt. Ze is een natuurtalent omdat haar komedie dat is, maar Sherman-Palladino’s regie – die de sets behandelt als decorstukken, gescheiden van het leven door het schijnsel van de schijnwerpers – handhaaft de grens tussen leven en kunst, hoe permeabel die ook mag zijn. Als komedie, en over het onderwerp komedie, heeft The Marvelous Mrs. Maisel het gevoel van een sterrenrol, tegelijkertijd kwetsbaar en zelfbewust.

Catastrophe

Catastrophe is absoluut een van de beste series op tv, en het recente afscheid betekent dat we een van de grappigste komedies van het medium kwijtraken – een komedie die de kern van de dagelijkse beslommeringen van het leven raakt. We verliezen ook de meest pijnlijk eerlijke show over het huwelijk, het ouderschap, en de dagelijkse sleur van het opvoeden van een gezin, vooral wanneer je kinderen jong zijn. De grootste gave van de serie is altijd zijn donkere, duistere humor geweest. Op TV worden kinderen vaak behandeld als een accessoire of een karaktereigenschap, niet als geliefde kleine mensjes die een enorme impact op je leven hebben. Dat is bij Catastrophe nooit gebeurd. De kijk van de serie op het huwelijk (vooral een huwelijk gebaseerd op de zwangerschapsresultaten van een one night stand, nu midden in de opvoeding van kleine kinderen), was net zo realistisch. In zijn vier seizoenen bleef Catastrophe even scherp, bijtend en geestig als altijd. Er zijn maar weinig shows die zo creatief hoog blijven.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter