Trailer en 4K release voor 50 jarige jubileum The Godfather

In 2022 vieren we het 50-jarig jubileum van de film The Godfather. Nog steeds wordt deze wereldwijd bekende film van Francis Ford Coppola beschouwd als één van de beste films aller tijden. Ter ere van het jubileum verschijnt de film dit jaar in gelimiteerde vorm weer in de bioscoop. Daarnaast wordt de hele trilogie opnieuw uitgegeven in 4K Blu-ray.


Reserveer jouw kopie van The Godfather – 50 jarig jubileum collectie op Zavvi


Paramount Pictures heeft vandaag aangekondigd dat de film vanaf 25 februari 2022 een beperkte bioscooprelease zal hebben in Dolby Vision, exclusief in Dolby Cinema in AMC Theaters in de VS, evenals in internationale gebieden over de hele wereld. Alle drie de films in de trilogie zijn zorgvuldig gerestaureerd onder leiding van Coppola en zullen op 22 maart 2022 voor het eerst beschikbaar zijn op 4K Ultra HD. Bekijk hieronder een trailer.

Coppola zei:

“I am very proud of The Godfather, which certainly defined the first third of my creative life. With this 50th anniversary tribute, I’m especially proud Mario Puzo’s THE GODFATHER, Coda: The Death of Michael Corleone is included, as it captures Mario and my original vision in definitively concluding our epic trilogy. It’s also gratifying to celebrate this milestone with Paramount alongside the wonderful fans who’ve loved it for decades, younger generations who still find it relevant today, and those who will discover it for the first time.”

Coppola’s meesterlijke verfilming van de roman van Mario Puzo beschrijft de opkomst en ondergang van de familie Corleone en de filmtrilogie wordt terecht gezien als een van de grootste in de filmgeschiedenis. Ter voorbereiding op de 50e verjaardag van de oorspronkelijke release van de eerste film op 24 maart 1972, ondernamen Paramount en Coppola’s productiebedrijf American Zoetrope een nauwgezette restauratie van alle drie de films in de loop van drie jaar. Alles is in het werk gesteld om de best mogelijke presentatie te creëren voor het huidige publiek dat de films kan bekijken met behulp van technologie die dramatisch is verbeterd sinds 2007, toen de laatste restauratie werd voltooid door de vooraanstaande filmhistoricus en conserveringsdeskundige Robert Harris. Met behulp van dat werk als blauwdruk heeft het team duizenden uren besteed om ervoor te zorgen dat elk frame werd geëvalueerd om de meest ongerepte presentatie te creëren, terwijl het trouw bleef aan de originele look en feel van de films.

Andrea Kalas, senior vice president, Paramount Archives, vertelde:

“We felt privileged to restore these films and a little in awe every day we worked on them. We were able to witness first-hand how the brilliant cinematography, score, production design, costume design, editing, performances, and, of course, screenwriting and direction became famously more than the sum of their parts. It was our commitment to honor all of the filmmakers’ exceptional work.”

The Godfather 50 jarig jubileum

The Godfather trilogie in 4K

Ter ere van het 50 jarig jubileum van The Godfather zal er vanaf 21 maart ook een nieuwe Blu-ray collectie op de markt verschijnen. Het gaat om een bundel van de nieuwe 4K restauraties van de drie Godfather films. Deze collectie zal beschikbaar zijn op Blu-ray en op UHD Blu-Ray. Er zal ook een UHD Collectors edition beschikbaar zijn. Deze collecties bevatten niet alleen de originele cut van The Godfather Part III, maar ook de nieuwe cut genaamd The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone.


Reserveer jouw kopie van The Godfather – 50 jarig jubileum collectie op Zavvi


De nieuwe collectie zal niet alleen de bonus content van eerdere uitgaves bevatten. Er zullen ook geheel nieuwe features beschikbaar zijn:

  • Introduction to The Godfather by Francis Ford Coppola
  • Full Circle: Preserving The Godfather: Archiefbeelden van de evolutie van The Godfather op verschillende home video releases.
  • Capturing the Corleones: Through the Lens of Photographer Steve Schapiro: een foto collectie met commentaar van de fotograaf.
  • The Godfather: Home Movies: Nooit eerder vrijgegeven 8mm beelden van de productie van de eerste Godfather film.
  • Restoration Comparisons—Before & after beelden van het restauratieproces.

Alle 4K discs zullen zowel HDR10 als Dolby Vision bevatten. Naast de 5.1 soundtracks zullen The Godfather en The Godfather Part II ook de originele mono soundtrack bevatten. De collecties zullen ook digitale kopieën van de films bevatten.

The Godfather 50 jarig jubileum

In The Godfather werd Marlon Brando met zijn rol als de patriarch van de familie Corleone bekroond met een Oscar. Regisseur Coppola geeft een angstaanjagend beeld van de opkomst en dreigende ondergang van de familie Corleone binnen de machtsverhoudingen van de georganiseerde misdaad in de V.S. Meesterlijk balancerend tussen het veilige familieleven en het smerige misdaadwereldje. Deze doordringende film werd genomineerd voor maar liefst tien Academy Awards en won er uiteindelijk drie, waaronder die voor Beste Film in 1972.

The Godfather is gebaseerd op de gelijknamige misdaadroman van Mario Puzo, die in Nederland werd uitgebracht als De Peetvader. De film is afkomstig van regisseur / scenarioschrijver Francis Ford Coppola.

De film heeft onder meer rollen voor Marlon Brando, Al Pacino, James Caan, Richard Castellano, Robert Duvall, Sterling Hayden, John Marley, Richard Conte, John Cazale, Abe Vigoda en Diane Keaton.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter