Volledige trailer Alan Partridge: Alpha Papa

StudioCanal heeft de trailer vrijgegeven voor Alan Partridge: Alpha Papa van regisseur Declan Lowney (Wild About Harry). Bekijk de trailer hieronder! De komedie is gebaseerd op het gelijknamige personage dat te zien was in het Britse tv-programma I’m Alan Partridge (1997 tot 2002).

Alan Partridge is Steve Coogans meest populaire en succesvolle creatie, en vooral bekend in Engeland. Partridge is een personage dat eerst een sportpresentator, vervolgens een talkshow presentator en toen op een ochtend DJ werd. Hij was in al deze baantjes zorgwekkend slecht. Vervolgens kwam Partridge terecht bij het radioprogramma On the Hour en het tv-programma The Day Today. Uiteindelijk kreeg het personage zijn eigen sitcom.

Alan Partridge heeft veel ups en downs in zijn leven. Als televisiepresentator is hij verantwoordelijk voor het doden van een gast in een live-uitzending. Nu is hij presentator bij zijn eigen radiostation North Norfolk Digital. Zijn station staat echter op het punt overgenomen te worden door een groot mediaconglomeraat en omgedoopt te worden tot Shape. De zaken nemen een dramatische wending wanneer Alan meegesleurd wordt in een gewapende belegering in Norfolk.

Alan Partridge: Alpha Papa wordt geregisseerd door Declan Lowney. Hoofdrollen zijn er voor Steve CooganColm MeaneyTim KeyKarl Theobald en Nigel Lindsay. Het scenario is geschreven door Neil Gibbons, Rob Gibbons, Steve Coogan, Armando Iannucci & Peter Baynham. De film draait vanaf  7 august 2013 in de Britse bioscopen. Een Nederlandse datum is niet bekend.