Trailer Brabantse film Van Zùmmere en nie Baang

Vorig jaar werd er een oproep gedaan voor stoere mannen die wilde figuren in de Brabantse film Van Zùmmere en nie Baang. Dit bericht werd door meerdere media opgepakt en massaal gedeeld. Met succes, want de opnames konden doorgaan en de film is nu zo goed als af. Het project gaat aankomende zaterdag in première, bekijk hier alvast een trailer.

De film gaat over een conflict tussen Someren en Helmond. Volgens de verhalen werd er in de 19e eeuw zout gesmokkeld van België naar Someren, omdat het het hier goedkoper was. Met als gevolg dat er in Helmond veel minder zout werd verkocht. Het spreekt voor zich dat zij hier niet blij mee waren. Vandaar dat ze besloten om het zout te gaan stelen. De inwoners van Someren waren echter niet bang om terug te vechten, waardoor een veldslag ontstond. Dit verklaart ook de titel Van Zùmmere en nie Baang.

De film heeft hoofdrollen voor Jan Vinken, Ad van Seggelen en Saskia Thijs. De productie wordt geleidt door Geert Bukkems en de regie ligt bij Daan Blommers. De film gaat op 19 januari in première, kaarten zijn hier te verkrijgen. Blijf onze site in de gaten houden voor meer nieuwtjes rondom dergelijke projecten en uiteraard een recensie!