Trailer voor documentaire Return to Eden

Er is een eerste trailer verschenen voor Return to Eden, de aankomende nieuwe documentaire van de Nederlandse filmmaker Marijn Poels.

De uit Limburg afkomstige Marijn Poels heeft de afgelopen jaren veel losgemaakt met zijn documentaires. Met name The Uncertainty Has Settled, waarin hij een kritische blik op de klimaatcrisis wierp, veroorzaakte veel controverse.

In zijn nieuwe project Return to Eden wordt stilgestaan bij mensen die zich op geheel eigen wijze aanpassen aan het veranderende klimaat. Het wordt een verhaal waarin Poels kritisch zal balanceren tussen de natuurlijke krachten en de drang van de mens om deze te kunnen beheersen. Daarbij zal er een sterke focus zijn op klimaatverandering en landbouw.

Het is een verhaal waarin Marijn Poels kritisch balanceert tussen de kracht van de natuur en de menselijke drang die te beheersen, met een sterke focus op klimaatverandering en landbouw. Sinds mensheugenis heeft de mens het verlangen het leven, de omgeving en bij voorkeur de ander te reguleren. Ontstaan uit het principe om chaos te voorkomen en maatschappij te structureren en te beschermen met zoveel mogelijk zekerheid en veiligheid. Echter, de grens tussen zorg, regulatie en manipulatie is flinterdun waarin vrijheden worden opgeslokt door doorgeschoten ideologieën waarin zich politieke agenda’s nestelen. In hoeverre moeten we reguleren of pragmatisch aanpassen aan een veranderende omgeving.

De aankomende documentaire zal op 17 september online verschijnen. Meer informatie omtrent Marijn Poels en zijn projecten is te vinden op zijn website.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

Nieuw series Netflix Instagram