Trailer en poster van Denis Villeneuve’s Enemy

De eerste trailer van de film Enemy van regisseur Denis Villeneuve (Prisoners, Incendies) is vrijgegeven. Daarnaast is er ook een poster verschenen. Deze kun je hieronder bekijken. In de film speelt acteur Jake Gyllenhaal een dubbelrol. Een geschiedenisleraar vindt op een gehuurde dvd zijn exacte dubbelganger. Hij gaat vervolgens op zoek naar deze persoon, een zoektocht die hun beider levens ingrijpend verandert. Jake Gyllenhaal’s Enemy

Denis Villeneuve’s Enemy

Adams leven is saai en eentonig. Met zijn weinig uitdagende baan als professor en een uitgebluste relatie lijken al zijn dagen op elkaar. Wanneer Adam een bijrolacteur ontdekt die sprekend op hem lijkt, neemt Adams leven een onverwachte wending. Zijn dubbelganger blijkt Anthony, een B-acteur die samenwoont met zijn zwangere vrouw. Hoe passen hun levens in elkaar? En wat heeft een mysterieuze, exclusieve nachtclub ermee te maken?

Regisseur Denis Villeneuve (Prisoners, Incendies) maakte met Enemy een duistere en raadselachtige film, gebaseerd op de roman The Double (De man in duplo) van Nobelprijswinnaar José Saramago.

De hoofdrollen worden gespeeld door Jake Gyllenhaal, Mélanie Laurent, Sarah Gadon, Isabella Rossellini.

In maart verschijnt de thriller in Amerika. De Nederlandse releasedatum is nog niet bekend.