Trailer en poster voor de film Edge of the World

We hebben de eerste trailer voor de aankomende film Edge of the World, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Sir James Brooke. Bekijk de trailer hieronder, samen met de poster. De hoofdrol wordt gespeeld door Jonathan Rhys Meyers (The Tudors) als de Britse soldaat en avonturier die tegen piraten en slavernij vocht om een ​​koninkrijk te regeren als de koning van Sarawak in de oerwouden van Borneo in de Jaren 1840. Tijdens zijn levenslange kruistocht om een ​​einde te maken aan de jacht op het hoofd, werd hij uiteindelijk zelf beschuldigd van moord en piraterij. De film heeft ook een rol voor The Lord of the Rings-acteur Dominic Monaghan als kolonel Arthur Crookshank, Brooke’s neef en kameraad.

Edge of the World film

Edge of the World film

De film brengt het waargebeurde verhaal van Sir James Brooke in kaart, de Engelse avonturier die mede het verhaal van Rudyard Kipling The Man Who Would Be King en de roman Lord Jim van Joseph Conrad inspireerde. Brooke vocht tegen piraten en slavernij om een ​​koninkrijk groter dan Engeland te regeren in de oerwouden van Sarawak, Borneo, waar de film werd gefilmd met steun van de Sarawak Tourism Board en de federale FIMI-filmkorting van Maleisië.

De film had als originele titel Rajah, maar er moest een epischer titel komen. Producent Rob Allyn zei:

“As a leading Hollywood distributor of prestige pictures, Samuel Goldwyn Films wanted a more epic, sweeping and global title that will appeal more broadly to American audiences that might be unfamiliar with the term ‘Rajah.’ With the new title, we want to invite them to explore the exotic world of 1840s Sarawak. In 1839, Britain ruled half of the earth. James Brooke sailed to Sarawak to escape the reach of the British Empire.”

Edge of the World is geschreven door Rob Allyn en markeert het speelfilmdebuut van Michael Haussman. De hoofdrollen worden gespeeld door Jonathan Rhys Meyers, Dominic Monaghan, Ralph Ineson, Josie Ho.

Het levensechte verhaal van de rol van Sir James Brooke inspireerde verhalen als The Man Who Would Be King en Apocalypse Now.

De film verschijnt op 21 juni 2021 op digitale platforms in het Verenigd Koninkrijk. Waar en wanneer de film in Nederland te zien zal zijn, is niet bekend.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter