Trailer Mad God van Phil Tippetts stop-motion short

De legendarische stop-motion animator Phil Tippett heeft op zijn persoonlijke Youtube kanaal een trailer geplaatst voor de korte sci-fi horrorfilm Mad God. Bekijk de trailer hier.
https://youtu.be/ZGdrlVShkmg

Trailer Mad God van Phil Tippetts stop-motion short

Mad God gaat over een personage genaamd “The Assassin” die leeft in een donkere apocalyptische wereld vol misvormde schepsels die voortkomen uit het onderbewuste.

The final form of Mad God isn’t the film itself, but the memory after you watch it. It’s bringing you to that moment just after waking up from a dream, frozen, exploring fragments of your feral mind before they fade back into the shadows. That’s the moment. Mad God is just a way to get you there. – aldus Phil Tippett

Phil Tippett is al decennia lang bekend om zijn stop-motion effecten in Hollywood films. Zo is hij verantwoordelijk voor veel special effects in de originele Star Wars trilogie en Robocop (1987). Ook zou hij als animator werken in Jurassic Park (1993), voordat Steven Spielberg besloot om de dinosaurussen in die film met de computer te animeren. Tippett werkte uiteindelijk voor die film als animatie supervisor en kreeg een Oscar voor zijn werk.
Hoewel de film Mad God net in premiere zal gaan is het eigenlijk een project waar Tippett 30 jaar geleden aan begon, na Robocop 2 (1990). Door zijn werk aan Jurassic Park had Tippett nooit de tijd om Mad God af te maken. Maar dankzij opbrengsten van Kickstarter kon hij zijn oude stop-motion modellen weer uit de kast halen om de 12-minuut durende film eindelijk af te maken.
Mad God zal aankomende Augustus in première gaan op het Locarno Film Festival (Zwitserland). Om deze film te volgen kun je de officiële webpagina van Mad God bezoeken.