Trailer Pride met Bill Nighy

Bekijk hieronder de trailer van Pride, een Britse dramafilm van regisseur Matthew Warchus. De film vertelt het waargebeurde verhaal van homoseksuele en lesbische activisten die in 1984 besloten steun te bieden aan de families van de stakende mijnwerkers. De National Union of Mineworkers was niet zo blij met deze steun en dwong de activisten met hun liefdadigheid direct naar de families toe te gaan.

Pride trailer

Het is zomer 1984 – Margaret Thatcher is aan de macht en de Britse mijnwerkersbond staakt. Tijdens de Gay Pride in Londen, besluit een groep homoseksuele activisten geld op te halen om de families van de stakende mijnwerkers te ondersteunen. Maar ze stuiten op een probleem: de bond is gegeneerd hun steun te ontvangen. De actievoerders laten zich echter niet uit het veld slaan. Ze besluiten de bond te negeren en de mijnwerkers direct te benaderen. Ze ontdekken een mijnwerkersdorp in de binnenlanden van Wales en trekken er op uit in een klein busje om hun donatie persoonlijk te overhandigen. Een buitengewoon verhaal over twee totaal verschillende gemeenschappen
die zich verenigen voor een gezamenlijk doel.

De hoofdrollen in Pride zijn voor Bill Nighy, Imelda Staunton, Dominic West en Paddy Considine.

De film wordt geregisseerd door Matthew Warchus op basis van een scenario door Stephen Beresford.

Pride verschijnt op 23 oktober in de bioscoop.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter