Trailer The Railway Man met Colin Firth en Nicole Kidman

Bekijk hieronder de tweede trailer van The Railway Man van regisseur Jonathan Teplitzky (Burning Man). Het drama is gebaseerd op het verhaal van de Britse legerofficier Eric Lomax, die in de Tweede Wereldoorlog werd gemarteld door de Japanners tijdens de aanleg van de Death Railway. Decennia later gaat Lomax op zoek naar zijn martelaars en zweert hij wraak.

In het waargebeurde The Railway Man speelt Oscarwinnaar Colin Firth de rol van Eric Lomax, een Britse legerofficier die tijdens de Tweede Wereldoorlog als Japanse krijgsgevangene moest werken aan de Birma-spoorlijn. Decennia later besluit Lomax, inmiddels getrouwd met Patti (Oscarwinnares Nicole Kidman), op zoek te gaan naar zijn martelaars om bevrijd te worden van zijn oorlogsverleden. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek over Lomax’s ervaringen van voor, tijdens en na de oorlog. Eric Lomax overleed in oktober 2012.

The Railway Man heeft in de hoofdrollen Colin Firth, Nicole Kidman, Stellan Skarsgård en Jeremy Irvine.

De film is geregisseerd door Jonathan Teplitzky op basis van een scenario door Frank Cottrell Boyce en Andy Paterson. Het is een bewerking van de gelijknamige autobiografie uit 1995 van Eric Lomax

Een Nederlandse releasedatum is niet bekend.