Officiële trailer Steven Spielberg documentaire op HBO

Officiële trailer Steven Spielberg documentaire op HBO

HBO heeft een nieuwe trailer vrijgegeven van de documentairefilm Spielberg. Deze ambitieuze film is een diepgaande analyse van de 50 jaar durende carrière van deze gerenommeerde filmmaker. Het is een kijkje achter de schermen. We leren over welke ervaringen invloed hebben gehad op zijn werk en hoe zijn manier van werken door de jaren heen is veranderd. De film wordt geregisseerd en geproduceerd door documentairemaker Susan Lacy, winnaar van verschillende Emmy’s en Peabody Awards. De première vindt plaats op 7 oktober, exclusief op HBO.

Lacy heeft 30 uur aan interview materiaal met de Hollywood regisseur geschoten. Hierin spreekt Spielberg onder anderen over zijn jeugd, zijn levenslange obsessie met filmmaken, zijn vroege succes met blockbusters en zijn meer serieuze films later in zijn carrière. In de documentaire komen ook familieleden aan het woord, samen met collega’s en vrienden. En natuurlijk is er ook archiefmateriaal te zien van beroemde films als Jaws, Raiders of the Lost Ark, ET: The Extra-Terrestrial, Jurassic Park, Schindler’s List, Saving Private Ryan en Bridge of Spies.

Meer dan 80 mensen zijn voor de film geïnterviewd, waaronder J.J. Abrams, Christian Bale, Drew Barrymore, Cate Blanchett, Francis Ford Coppola, Daniel Craig, Daniel Day-Lewis, Brian de Palma, Laura Dern, Leonardo DiCaprio, Richard Dreyfuss, Ralph Fiennes, Harrison Ford, David Geffen, Tom Hanks, Dustin Hoffman, Holly Hunter, Jeffrey Katzenberg, Ben Kingsley, Kathleen Kennedy, George Lucas, Liam Neeson, Martin Scorsese, Oprah Winfrey en Robert Zemeckis.

[youtube dSdSYmXCPXU]