Trailer en releasedatum voor The Cuphead Show

De Netflix serie en gameverfilming The Cuphead Show heeft een releasedatum gekregen: 18 februari. Daarnaast heeft Netflix ook de eerste volledige trailer en een reeks afbeeldingen vrijgegeven van The Cuphead Show, met de unieke stijl die geïnspireerd is op klassieke animatie. Bekijk ze hier.

Poster en Trailer voor The Cuphead Show

Trailer The Cuphead Show

The Cuphead Show! is een karakter gedreven komedieserie over het titelpersonage Cuphead en zijn broer Mugman. De broers beleven avonturen in de kleurvolle Inkwell Isles en belanden oog in oog met De Duivel. Het eerste seizoen bevat 12 afleveringen van 12 minuten. In de trailer zien wij een show die de humor van moderne animatieseries zoals Animaniacs lijkt te mengen met een visuele stijl die zwaar geïnspireerd is op klassieke animatieshorts uit de vroege 20ste eeuw, met name het werk van Walt Disney en Fleischer Studio’s. De energieke animatie leunt sterk op verzadigde Technicolor-achtige kleuren, slapstick humor en personages met rubber hose animatie.

Cuphead was een simpel 2D shoot-’em-up spel van Studio MDHR uit 2017. Het spel won vele prijzen en werd vooral geprezen om zijn animatiestijl, moeilijkheidsniveau en de jazz soundtrack. Wel kwam er enige kritiek, omdat het spel ook motieven gebruikt die sterke associaties hebben met animatiefilms die zeer racistische karikaturen bevatten. Cuphead is verkrijgbaar op Windows, Xbox One, macOS, Nintendo Switch en PlayStation 4.

De ontwikkelaars van het spel Chad en Jared Moldenhauer zijn verwikkeld in de serie als uitvoerend producenten, samen met Dave Wasson (Mickey Mouse Shorts). De afleveringen zijn geregisseerd door Adam Paloian (SpongeBob SquarePants) en Clay Morrow (Mickey Mouse Shorts).

  • Trailer voor The Cuphead Show 1VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter