Trailer voor The Great Wall van 9 minuten

Bekijk hieronder de nieuwe trailer van het Chinese megaproject The Great Wall. Bekijk deze hieronder. The Great Wall vertelt het verhaal van een dappere elite-eenheid die, bovenop het meest iconische bouwwerk ter wereld, opkomt voor de mensheid. Matt Damon neemt de hoofdrol op zich en de regie is in handen van Zhang Yimou (Hero, House of Flying Daggers).

William, een Europese huursoldaat, is samen met zijn kompaan op zoek naar een krachtig wapen als ze gevangen genomen worden door het Chinese leger. Vervolgens raken ze verzeild in een oorlog tegen monsters die het bestaan van China bedreigen. William moet kiezen tussen zich in de strijd mengen, of zijn oorspronkelijke zoektocht voortzetten.

De film heeft rollen voor zowel Hollywoodsterren als Chinese acteurs, zoals Matt Damon, Willem Dafoe, Pedro Pascal, Andu Yau en Zhang Hanyu.

The Great Wall wordt geregisseerd door Zhang Yimou. Het scenario is geschreven door Carlo Berard, Doug Miro, Tony Gilroy. Deze eerste Engelstalige film van Yimou is meteen ook de grootste productie die ooit in zijn geheel in China is opgenomen.

De film is vanaf 16 februari 2017 te zien in de bioscoop.