Trailer voor Cyrano musical van Joe Wright en met Peter Dinklage

Universal Pictures heeft de eerste trailer vrijgegeven voor CyranoJoe Wright‘s aankomende adaptatie van de musical met een ensemble cast onder leiding van Peter Dinklage (Game of Thrones). Bekijk de trailer hieronder.

Cyrano trailer

Cyrano trailer

Met Cyrano onthaalt regisseur en Oscarwinnaar Joe Wright bioscoopbezoekers op een symfonie van emoties met muziek, romantiek en schoonheid, een nieuwe versie van het tijdloze verhaal over een hartverscheurende driehoeksrelatie.

Cyrano de Bergerac, gespeeld door Peter Dinklage, is zijn tijd vooruit en is niet alleen een briljant zwaardvechter in duels, maar ook uiterst bedreven in het verbale steekspel. Maar omdat hij ervan overtuigd is dat hij vanwege zijn uiterlijk nooit het hart zal veroveren van een toegewijde vriendin, de bevallige Roxanne (Haley Bennett), heeft hij haar nooit deelgenoot gemaakt van zijn gevoelens. Bovendien is Roxanne tot over haar oren verliefd op Christian (Kelvin Harrison Jr..).

Naast Dinklage ziet de film de terugkeer van Haley Bennett (The Devil All The Time) in de rol van Roxanne uit de toneelproductie, terwijl de cast de toevoegingen zal bevatten van Brian Tyree Henry (The Woman in the Window), Kelvin Harrison jr. en Ben Mendelsohn (Spies in Disguise).

Het project is geschreven door ervaren theaterkunstenaar Erica Schmidt, wie ook de vrouw is van Dinklage. Het is een bewerking van Edmond Rostands Cyrano de Bergerac en de toneelproductie van de musical uit 2018, die ook werd geschreven en geregisseerd door Schmidt en waarin Dinklage de hoofdrol speelde. Schmidt schreef het libretto voor Cyrano, en The National’s Aaron Dessner en Bryce Dessner schreven de muziek, met Matt Berninger en Carin Besser die de liedteksten schreef.

De film wordt geregisseerd door Joe Wright (Darkest Hour) en wordt geproduceerd door Tim Bevan en Eric Fellner van Working Title, samen met Guy Heeley.

Cyrano draait vanaf 13 januari 2022 in de Nederlandse bioscoop.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter