Trailer voor de film The Duke met Jim Broadbent en Helen Mirren

Paradiso Entertainment heeft de trailer gelanceerd voor de film The Duke, een aankomend drama over een taxichauffeur uit de jaren 60 die een onschatbaar Goya-schilderij stal uit de nationale galerie van Londen, en vervolgens flink losgeld eiste om het veilig terug te brengen. Jim Broadbent en Helen Mirren spelen de hoofdrol in de film. Bekijk hieronder de trailer.

The Duke film

The Duke volgt het verhaal van Kempton Bunton (Broadbent), een 60-jarige taxichauffeur, die in 1961 Goya’s portret van de hertog van Wellington uit de National Gallery stal in Londen. Het was de eerste (en nog steeds de enige) diefstal in de geschiedenis van de Gallery. Kempton stuurde losgeldbriefjes waarin stond dat hij het schilderij zou teruggeven op voorwaarde dat de regering meer zou investeren in de zorg voor ouderen. Hij had lang campagne gevoerd om gepensioneerden gratis televisie te laten krijgen.

Pas vijftig jaar later zou de volledige geschiedenis achter de diefstal bekend worden – een verbazingwekkend verhaal over hoe een rechtschapen man de wereld wilde veranderen en daarmee zijn zoon en zijn huwelijk redde.

De hoofdrollen worden gespeeld door Jim Broadbent, Helen Mirren, Fionn Whitehead, Anna Maxwell Martin en Matthew Goode.

De film The Duke is geregisseerd door Roger Michell op basis van een script van Richard Bean en Clive Coleman.

The Duke moet op 2 december 2021 in de Nederlandse bioscoop verschijnen.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter