Trailer voor de Nederlandse film De Oost

Waar wij normaal ons best doen om jullie als lezers zo snel mogelijk van het laatste film- en serienieuws te voorzien willen we dit keer een video onder de aandacht brengen die begin deze maand al verscheen. Het gaat hier om een voorproefje op de Nederlandse film De Oost. De film van Gouden Kalf-winnaar Jim Taihuttu speelt zich af tijdens de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog in 1946.

Ondanks dat een officiële trailer nog even op zich laat wachten zijn er via Instagram al wel enkele beelden verschenen. Zo kun je hieronder een teaser bekijken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jim Taihuttu (@jim.taihuttu) op

film De Oost

Het verhaal van de film richt zich grotendeels op Johan, een jonge soldaat die in 1946 met zo’n honderdduizend lotgenoten naar Indonesië gestuurd wordt. Dit resulteert in een hoop opstanden, waarbij vele doden gevallen zijn.

Indonesië, 1946. Johan (Martijn Lakemeier) is een jonge Nederlandse soldaat die samen met ruim honderdduizend anderen wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië tijdens de onafhankelijkheidsoorlog. Gaandeweg raakt hij in de ban van de charismatische legerkapitein Westerling, bijgenaamd De Turk (Marwan Kenzari). Wanneer de oorlog escaleert en De Turk het verzet van de bevolking steeds genadelozer neerslaat, wordt de lijn tussen goed en kwaad voor Johan steeds vager.

De Oost is geregisseerd door Jim Taihuttu. Hoofdrollen zijn er voor Martijn Lakemeier, Marwan Kenzari, Huub Smit, Jonas Smulders en Joes Brauers.

Het is de bedoeling dat de film De Oost op 10 september in de Nederlandse bioscopen zal verschijnen. Of de aangepaste regels vanwege het coronavirus dan nog van kracht zijn is nog maar even afwachten.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter