Trailer voor de WikiLeaks thriller The Fifth Estate

Bekijk hieronder de trailer van de film The Fifth Estate van regisseur Bill Condon (Dreamgirls, 2006) en met Benedict Cumberbatch in de hoofdrol als WikiLeaks-oprichter Julian Assange. Centraal in The Fifth Estate staat de manier waarop Assange samenwerkte met internationale kranten om de gelekte documenten naar buiten te brengen. Zoals bekend verliep dat niet altijd even prettig, met stopgezette samenwerkingsverbanden als gevolg.

De film vertelt het verhaal van Julian Assange (Benedict Cumberbatch) en zijn compagnon Daniel Domscheit-Berg (Daniel Brühl) in de vroege, onstuimige dagen van de oprichting van Wikileaks. De controversiële organisatie veranderde de geschiedenis door duizenden geheime documenten op internet te publiceren. Het succes van de website zorgde ervoor dat ze op slag beroemd werden en veranderde de informatiestroom naar nieuwsmedia in de wereld en in het algemeen.

Het scenerio is geschreven door Josh Singer. Naast Cumberbatch hebben ook Carice van Houten, Alicia Vikander, Stanley Tucci, Anthony Mackie en Daniel Brühl belangrijke rollen in de thriller.

De film is vanaf 19 december in de Nederlandse bioscoop te zien.