Trailer voor The Double met Jesse Eisenberg

Jesse Eisenberg zal de hoofdrollen spelen in The Double, een film gebaseerd op een boek van Fyodor Dostoyevsky. Bekijk hieronder de trailer. In het verhaal vindt een medewerker van de overheid zijn leven onderste boven, wanneer hij een man tegenkomt die zijn dubbelganger lijkt.

The Double met Jesse Eisenberg

Simon is een verlegen man, die een geïsoleerd leven leidt in een wereld die hem niet ziet staan. Maar alles verandert wanneer James, zijn fysieke dubbelganger, bij hetzelfde bedrijf komt werken. In tegenstelling tot Simon, loopt hij over van zelfvertrouwen, is hij charismatisch en populair bij vrouwen. Simon ziet zijn nachtmerrie werkelijkheid worden als James zijn leven langzaam maar zeker overneemt.

De film wordt geregisseerd door Richard Ayoade. Hij maakte zijn regiedebuut met de dramafilm Submarine, maar is waarschijnlijk beter bekend als Moss uit de komedie serie The It Crowd.

Naast Eisenberg zijn er in The Double rollen voor Mia Wasikowska (Stoker) en Wallace Shawn (The Princess Bride). De film heeft al op verschillende festivals screenings gehad en beoordelingen gekregen van “a real shame, and an utter mess… just awful” (Box Office Buzz), tot “exceptionally funny within its dark hypnagogic boundaries.” (Sound On Sight).

The Double krijgt een gelimiteerde release in Amerika vanaf 9 mei.