Trailer voor dramaserie Godfather of Harlem

Epix heeft de officiële trailer vrijgegeven voor hun aankomende misdaaddramaserie Godfather of Harlem, waarin het toenemende conflict tussen twee kanten van Harlem wordt benadrukt. De hoofdrol wordt gespeeld door Academy Award-winnaar Forest Whitaker als Bumpy Johnson en Nigel Thatch als Malcolm X. De serie debuteert op 29 september. Bekijk de video hieronder (via Rotten Tomatoes).

Godfather for Harlem vertelt het verhaal van criminele baas Bumpy Johnson (Whitaker), die in de vroege jaren 1960 na 10 jaar gevangenisstraf terugkeerde om de wijk terug te vinden waar hij ooit heerste. Deze is nu in puin en terwijl de straten worden bestuurd door de Italiaanse menigte, neemt Bumpy het op tegen de Genovese misdaadfamilie om de controle terug te krijgen. Tijdens de brutale strijd vormt hij een alliantie met radicale predikant Malcolm X.

De serie heeft ook rollen voor Antoinette Crowe-Legacy als Elise, Vincent D’Onofrio als Vincent Giganter en Ilfenesh Hadera als Mayme Johnsom, Nigel Thatch als Malcolm X, Giancarlo Esposito als Adam Clayton Powell en Rafi Gavron als Ernie Nunzi.

Whitaker zal uitvoerend produceren naast zijn Significant Productions banner Nina Yang Bongiovi, James Acheson en Markuann Smith samen met Chris Brancato (Narcos) en Paul Eckstein, die ook dienen als schrijvers voor het ABC Signature Studios-project.