Trailer voor Emilio Estevez’s The Public

Ongeveer een maand na het verwerven van de rechten op Emilio Estevez’s The Public, heeft Universal Pictures de eerste trailer vrijgegeven voor het komende sociale verhaal Bekijk de trailer hieronder!

De film is geschreven en geregisseerd door Emilio Estevez (The Breakfast Club). We volgen een grote groep dakloze bibliotheekgebruikers die weigeren de openbare bibliotheek te verlaten tijdens het midden van een koud front door de stad in het Midwesten. Hoewel het begint als een niet-gewelddadige sit-in escaleert de situatie tot een losbandige confrontatie met de lokale politie onder leiding van een no-nonsense crisisonderhandelaar en een al te ambitieuze officier van justitie.

De cast heeft hoofdrollen voor Estevez en Jena Malone (The Neon Demon) als de twee bibliothecarissen, die in het midden van de situatie verzeild raakten, terwijl Emmy-genomineerde Michael K. Williams (Hap and Leonard) de leider zal worden van de dakloze groep. Ze worden vergezeld door Alec Baldwin (Mission: Impossible – Fallout) als crisisonderhandelaar, Golden Globe-genomineerde Christian Slater (Mr. Robot), Emmy-genomineerde Taylor Schilling (Orange is the New Black), Emmy-winnaar Jeffrey Wright (Westworld), Gabrielle Union (L.A.’s Finest) en Jacob Vargas (The 33).

De film werd voor het eerst vertoond op de festivals van Santa Barbara en Toronto International Film en voor de American Library Association, waar het tot nu toe zeer positieve kritieken heeft gekregen van critici en toeschouwers.

The Public zal vanaf april in de bioscoop verschijnen.