Trailer voor Genius: Picasso met Antonio Banderas

Bekijk hieronder een nieuwe trailer voor National Geographic‘s Genius: Picasso. We krijgen een eerste blik op Antonio Banderas (Evita, The Mask of Zorro, The 33) als Pablo Picasso. Alex Rich (Glow, True Detective) speelt de jongere versie. De serie is afkomstig van Fox 21 Television Studios (Homeland, The People v. O.J. Simpson), OddLot Entertainment en EUE/Sokolow. Uitvoerend producenten zijn Brian Grazer en Ron Howard via Imagine Entertainment. In het eerste seizoen speelde Geoffrey Rush de rol van Albert Einstein.

De artistieke carrière van Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz y Picasso omvatte meer dan 80 van zijn 91 jaar, grotendeels in zijn tweede thuisland in Frankrijk. Net zoals het onderwerp van het eerste seizoen van Genius, Einstein, heeft Picasso de wereld op geheel nieuwe en onorthodoxe manieren bedacht en geïnterpreteerd en onze perceptie van kunst en creativiteit voortdurend opnieuw uitgevonden. De productieve kunstenaar produceerde naar schatting 50.000 werken, waaronder de meest bekende “The Old Guitarist” uit zijn Blue Periode, nu te zien in het Art Institute of Chicago.

De gepassioneerde aard van Picasso en de voortdurende creatieve drive waren onlosmakelijk verbonden met zijn persoonlijke leven, met tumultueuze huwelijken, talrijke aangelegenheden en voortdurend veranderende politieke en persoonlijke allianties. Hij woonde het grootste deel van zijn leven in het bruisende Parijs van de eerste helft van de 20e eeuw en kruiste paden met schrijvers en kunstenaars, waaronder Coco Chanel, Henri Matisse, Marc Chagall, Gertrude Stein, Georges Braque en Jean Cocteau. Picasso heeft zichzelf voortdurend opnieuw uitgevonden, streeft altijd naar innovatie en duwt de grenzen van artistieke expressie.

Genius: Picasso is te zien vanaf 24 april op National Geographic.