Trailer voor Greed met Steve Coogan & Isla Fisher

Sony Pictures UK heeft de officiële trailer vrijgegeven voor de aankomende satire-film Greed van regisseur Michael Winterbottom, waarin de opkomst en ondergang van een zelfgemaakte miljardair wordt gespeeld door acteur-komiek Steve Coogan (Night at the Museum-trilogie, Philomena). Hij is te zien naast Isla Fisher (Confessions of a Shopaholic). De film heeft momenteel nog geen Amerikaanse releasedatum maar gaat op 21 februari 2020 in première in het Verenigd Koninkrijk. Bekijk de trailer hieronder!

Greed vertelt het verhaal van de zelfgemaakte Britse miljardair Sir Richard McCreadie, wiens winkelimperium in crisis verkeert. Al 30 jaar heerst hij in de wereld van de detailhandel, maar na een schadelijk openbaar onderzoek is zijn imago aangetast. Om zijn reputatie te redden, besluit hij een extravagante feest te geven voor zijn 60ste verjaardag op het Griekse eiland Mykonos. Een satire over de groteske ongelijkheid van rijkdom in de mode-industrie, de film ziet de opkomst en val van McCreadie door de ogen van zijn biograaf Nick.

De film heeft hoofdrollen voor Steve Coogan als Sir Richard McCreadie, Isla Fisher als Samantha McCreadie, David Mitchell (Peep Show) als Nick, Asa Butterfield (Sex Education) als Finn McCreadie en Sophie Cookson (Kingsman: The Secret Service) als Lily McCreadie.

Greed is geschreven en geregisseerd door Michael Winterbottom (The Emperor’s New Clothes). Het wordt geproduceerd door Melissa Parmenter van Revolution Films. De film beleefde zijn wereldpremière afgelopen september op het Toronto International Film Festival 2019.