HBO docuserie Allen v. Farrow over omstreden relatie Woody Allen en familie Farrow

Allen v. Farrow is een documentaire over de beschuldigingen van seksueel misbruik door Woody Allen. De reeks gaat dieper in op de relatie tussen Woody Allen en zijn ex-vriendin Mia Farrow, Allens relatie met Farrow’s dochter Soon-Yi Previn en het vermeend misbruik van hun dochter Dylan. De vierdelige documentaire gaat in première op 21 februari 2021 op HBO. Bekijk hieronder alvast de trailer.

Allen v Farrow

Allen v. Farrow, van de bekroonde onderzoeksfilmmakers Kirby Dick & Amy Ziering en Amy Herdy, is een vierdelige documentaireserie die decennia aan sensationele krantenkoppen achter zich laat en het privéverhaal onthult van een van Hollywood’s meest beruchte en openbare schandalen: de beschuldiging van seksueel misbruik tegen Woody Allen waarbij Dylan betrokken is, zijn toen zevenjarige dochter met Mia Farrow; hun daaropvolgende voogdijproces, de onthulling van Allens relatie met Farrow’s dochter Soon-Yi; en de controversiële nasleep in de jaren die volgden. Eens gevierd vanwege hun partnerschap op en buiten het witte doek, werden de levens van Farrow en Allen onherroepelijk gebroken en hun familie verscheurd door de openbare beschuldigingen van misbruik en de venijnige geschillen die volgden.

Met behulp van homevideomateriaal, rechtbankdocumenten, niet eerder gedeelde video- en audiofragmenten en interviews met onder meer Mia, Dylan en Ronan Farrow en andere betrokkenen en getuigen, wordt er een beeld geschetst van de controverse rondom de filmregisseur.

De serie is de nieuwste in een jarenlange, trage afrekening voor de veelgeprezen schrijver en regisseur van komedies als Annie Hall, Manhattan, Midnight in Paris en Blue Jasmine. In 2017 schreef Dylan Farrow een opiniestuk voor de Los Angeles Times waarin hij vroeg: “Waarom heeft de #MeToo-revolutie Woody Allen gespaard?” Verschillende prominente Hollywood-figuren, waaronder Greta Gerwig, Colin Firth en Mira Sorvino, hebben publiekelijk gezworen niet met hem samen te werken.

Allen v Farrow gaat in première op 21 februari 2021 op HBO.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter