Trailer voor HBO Max’s True-Crime serie The Staircase met Colin Firth

HBO Max heeft de eerste trailer vrijgegeven voor de true-crime serie The Staircase. Deze kun je hieronder bekijken. De serie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Michael Peterson, die werd veroordeeld voor de moord op zijn tweede vrouw in 2003. Het drama zal zijn debuut maken op 5 mei met de eerste drie afleveringen, gevolgd door een nieuwe aflevering elke week tot juni 9.

De trailer introduceert een ogenschijnlijk gelukkig en liefdevol gezin dat verstoord is door de plotselinge dood van de familiematriarch, Kathleen Peterson. Maar wat een ongelukkig ongeluk lijkt, verandert in een chaotische moordzaak, wanneer Kathleens echtgenoot Michael wordt beschuldigd van vals spel.

HBO Max serie The Staircase

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, onderzoekt het drama het leven van Michael Peterson, zijn uitgestrekte familie in North Carolina en de verdachte dood van zijn vrouw Kathleen Peterson. Peterson werd in 2001 gearresteerd voor de moord op Kathleen. Aanvankelijk beweerde hij dat haar dood het gevolg was van een val van de trap, uitzinnig van een combinatie van alcohol en valium. Het autopsierapport weerlegt echter de beweringen van Peterson, aangezien werd geconcludeerd dat ze stierf door meerdere verwondingen op te lopen. Deze omvatten meerdere slagen op de achterkant van haar hoofd met een stomp voorwerp.

The Staircase wordt geleid door Oscarwinnaar Colin Firth als Michael en de veelgeprezen actrice Toni Collette als Kathleen. Ze worden vergezeld door Michael Stuhlbarg, Juliette Binoche, Dane DeHaan, Olivia DeJonge, Rosemarie DeWitt, Tim Guinee, Patrick Schwarzenegger, Sophie Turner, Vincent Vermignon, Odessa Young en Parker Posey.

The Staircase is geschreven en geregisseerd door Antonio Campos (The Devil All the Time, The Sinner) en Maggie Cohn (American Crime Story), die beiden optreden als showrunners. Het is gebaseerd op de gelijknamige docuserie over de misdaad uit 2004, gemaakt door Jean-Xavier de Lestrade. The Max Original is een coproductie tussen HBO Max en Annapurna Television, met Campos en Cohn als uitvoerende producenten.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter