Trailer voor Minamata met Johnny Depp

Na de wereldpremière op het Internationale Filmfestival van Berlijn eerder dit jaar, heeft Vertigo Releasing de rechten op de biopic Minamata verworven en is de eerste trailer vrijgegeven. Minamata vertelt over de laatste dagen en het laatste werk van de beroemde oorlogsfotograaf W. Eugene Smith in Japan eind jaren ’70. Je kunt hieronder de Minamata trailer bekijken.

Minamata

Minamata trailer

Minamata vertelt het waargebeurde verhaal van de gevierde oorlogsfotograaf W. Eugene Smith. Na de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog leidt hij een teruggetrokken leven. In de jaren 70 reist hij in opdracht van Life Magazine met zijn camera naar Japan om het ‘Minamata’-schandaal te documenteren. Een bedrijf zou verantwoordelijk zijn voor het vergiftigen van mensen aan de kustplaats.

De hoofdrollen worden gespeeld door Johnny Depp, Bill Nighy, Hiroyuki Sanada, Tadanobu Asano, Jun Kunimura, Katherine Jenkins.

De film wordt geregisseerd door Andrew Levitas op basis van een scenario door Levitas, David Kessler, Jason Forman en Stephen Deuters. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Aileen Mioko Smith en Eugene Smith. Minamata beleeft zijn wereldpremière op het internationale filmfestival van Berlijn op 21 februari 2020.

Levitas vertelde:

“Working with Johnny to give voice to those who have been silently suffering is a responsibility we do not take lightly. Much like Eugene Smith in 1971, we could not feel more privileged or humbled to be tasked with the mission of bringing this incredible story to the world.”

Minamata zal op 12 februari 2021 in de bioscopen in het Verenigd Koninkrijk verschijnen en er is momenteel geen releasedatum voor de VS.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter