Trailer voor Nederlandse film De Oost

De langverwachte Nederlandse film De Oost zal op donderdag 13 mei te zien zijn op de streamingdienst Amazon Prime Video. De film is beschikbaar voor Prime-leden in Nederland zonder extra kosten voor hun lidmaatschap, met een Nederlandse bioscooprelease op dezelfde datum in geselecteerde theaters. Bekijk hieronder alvast de trailer voor De Oost. De film is geregisseerd door Jim Taihuttu (Wolf, Rabat) en in de hoofdrollen Gouden Kalf-winnaars Marwan Kenzari (Wolf, Aladdin) en ‘Shooting Star’ Martijn Lakemeier (Oorlogswinter), gaat over een onverteld verhaal uit de Nederlandse geschiedenis: de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog.

De Oost Amazon Prime

De Oost trailer

Indonesië, 1946. Johan (Martijn Lakemeier) is een jonge Nederlandse soldaat die samen met ruim honderdduizend anderen wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië tijdens de onafhankelijkheidsoorlog. Gaandeweg raakt Johan in de ban van de charismatische legerkapitein Westerling, bijgenaamd De Turk (Marwan Kenzari). Wanneer de oorlog escaleert en De Turk het verzet van de bevolking steeds genadelozer neerslaat, wordt de lijn tussen goed en kwaad voor Johan steeds vager.

De film De Oost is geregisseerd door Jim Taihuttu. De hoofdrollen worden vertolkt door Martijn Lakemeier, Marwan Kenzari, Huub Smit, Jonas Smulders en Joes Brauers.

De film De Oost is vanaf 13 mei 2021 te zien op de streamingdienst Prime Video.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste film- en serienieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en streamingdiensten.

FacebookInstagramPinterestTwitter