Trailer voor Netflix docu Operation Varsity Blues over omkoopschandalen

Netflix lanceert de trailer van Operation Varsity Blues, een documentaire over de omkoopschandalen binnen prestigieuze Amerikaanse universiteiten. Alles wat je hebt gehoord, is waar. Maar je hebt nog niet alles gehoord. Bekijk de trailer hieronder.

 Operation Varsity Blues

Operation Varsity Blues op Netflix

De omkoopschandalen binnen de Amerikaanse elite universiteiten zijn vooral bekend van de met beroemdheden gedomineerde headlines. Maar in deze documantaire gaat het onderzoek verder en wordt het schandaal volledig blootgelegd. De documentaire gaat in op de methoden van Rick Singer, de ‘spin in het web’ die zijn rijke klanten ervan overtuigde om een onderwijssysteem dat al volledig in dienst stond van een bevoorrechte groep mensen te misleiden.

Operation Varsity Blues geeft een inkijk in de omkooppraktijken waarbij rijke families tot het uiterste gingen om hun kinderen toegang te geven tot vooraanstaande universiteiten. De documentaire gaat dieper in op de affaire die met afschuw werd bekeken in een land dat al veel langer op grote schaal met de gevolgen van ongelijkheid worstelt.

De makers Chris Smith en Jon Karmen maken gebruik van een innovatieve combinatie van interviews en reconstructies van gesprekken tussen Singer en zijn cliënten, die door de FBI werden afgeluisterd, om het verhaal te vertellen.

De documentaire is afkomstig van de makers van Fyre, met Matthew Modine als Rick Singer. Operation Varsity Blues is beschikbaar op Netflix vanaf 17 maart.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter