Trailer voor Netflix’s Grudge horrorserie Ju-On: Origins

De Japanse klassieke horrorfilmreeks Ju-On is gebaseerd op ware gebeurtenissen die zich afspeelden in de loop van vier decennia. De Ju-On-franchise jaagt het publiek al bijna twee decennia angst aan over de hele wereld en krijgt nu een serie-adaptatie bij Netflix. Bekijk hieronder de eerste trailer voor Ju-On: Origins.

De serie is een internationale coproductie tussen NBCUniversal Entertainment Japan en Netflix. Centraal staat de paranormale onderzoeker Odajima en televisiester Haruka Honjo, waarbij de laatste midden in de nacht wordt achtervolgd door de verontrustende geluiden van voetgangers in haar appartement. Beiden voelen zich aangetrokken tot het iconische vervloekte huis, dat Odajima begint te onderzoeken.

De cast voor de serie bestaat uit Yoshiyoshi Arakawa als Odajima en Yuina Kuroshima als Haruka, evenals Ririka, Kōki Osamura, Mai Takahashi, Kai Inowaki, Ryūshin Tei, Yuya Matsuura, Kaho Tsuchimura, Tokio Emoto, Nobuko Sendō en Kana Kurashina. De iteratie op het kleine scherm wordt geregisseerd door Shō Miyake, met scripts van Yō Takahashi en Takashige Ichise.

De franchise begon aanvankelijk in 1998 met de Japanse korte film Katasumi en 4444444444 en leidde tot een filmserie met de originele vier Japanse films, The Curse, The Curse 2, The Grudge en The Grudge 2. Na het succes van deze films zich in het buitenland en het succes van de Amerikaanse versie van The Ring, gaf Sony Pictures groen licht aan een remake van The Grudge met de originele schrijver/regisseur Takashi Shimizu die terugkeerde. The Grudge uit 2004 was een kaskraker en bracht twee vervolgen voort evenals de reboot van dit jaar.

Ju-On: Origins gaat op 3 juli in première op Netflix!