Trailer voor Netflix’s The Innocence Files

Netflix heeft de officiële trailer vrijgegeven voor hun nieuwste true crime documentaireserie, getiteld The Innocence Files. Deze kun je hieronder bekijken. In de serie horen we onvertelde verhalen van acht ten onrechte veroordeelde slachtoffers die vechten voor hun vrijheid. De serie met negen afleveringen is beschikbaar vanaf 15 april.

The Innocence Files toont een kijkje achter de schermen bij acht mensen die strijden voor gerechtigheid. In de Verenigde Staten zijn de afgelopen drie decennia meer dan 2500 ten onrechte veroordeelde personen vrijgesproken. En er zijn nog veel meer mensen die nog steeds hopen hun naam te zuiveren. De documentaire gaat dieper in op de reden waarom de reis naar gerechtigheid zo lang en moeilijk kan zijn. De serie bevat mede-oprichters van Innocence Project en advocaten Barry Scheck en Peter Neufeld. Daarnaast komen andere experts aan het woord die vechten voor gerechtigheid namens verschillende onrechtmatig veroordeelde mensen.

In de eerste aflevering maken we kennis met Levon Brooks, die eind jaren negentig tot levenslange gevangenisstraf werd veroordeeld toen hij werd beschuldigd van seksueel misbruik van het vermoorden van een driejarig meisje in Mississippi. De zeven andere ten onrechte veroordeelde slachtoffers zijn Chester Hollman III, Kenneth Wyniemko, Alfred Dewayne Brown, Thomas Haynesworth, Franky Carrillo, Kennedy Brewer en Keith Harward.

The Innocence Network is een vereniging van bestaat uit 67 organisaties van over de hele wereld, die pro bono juridische en onderzoeksdiensten verlenen aan individuen die de onschuld van misdaden waarvoor ze zijn veroordeeld, willen bewijzen, en die werken om de oorzaken van onrechtmatige veroordelingen te herstellen.

The Innocence Files is uitvoerend geproduceerd en geregisseerd door Academy Award-genomineerde Liz Garbus, samen met Oscar-winnaars Alex Gibney en Roger Ross Williams. De regie van de serie bestaat ook uit Academy Award-genomineerde Jed Rothstein, Emmy-winnaar Andy Grieve en Sarah Dowland.