Trailer voor Nomadland met Frances McDormand

Searchlight Pictures heeft de volledige trailer vrijgegeven voor regisseur Chloe Zhao‘s aanstaande dramafilm Nomadland, met de Oscar-winnende actrice Frances McDormand. Het verhaal gaat over een vrouw die na haar ontslag alles achterlaat om als nomade te leven. De film zal in de bioscoop verschijnen op 19 februari 2021. Bekijk de trailer hieronder.

Nomadland

Nomadland trailer

Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige non-fictieboek van Jessica Bruder uit 2017 en draait om Fern (McDormand), een vrouw die, na de economische ineenstorting van een bedrijfsstad op het platteland van Nevada, haar busje inpakt en op pad gaat om een leven als een moderne nomade buiten de conventionele samenleving. De derde speelfilm van regisseur Chloé Zhao bevat echte nomaden Linda May, Swankie en Bob Wells als Fern’s mentoren en kameraden bij haar verkenning door het uitgestrekte landschap van het Amerikaanse Westen.

Naast McDormand heeft Nomadland rollen voor echte nomaden Linda May, Swankie en Bob Wells en de Oscar-genomineerde David Strathairn (Nightmare Alley).

Nomadland is geschreven en geregisseerd door Chloe Zhao (The Rider, Eternals), die ook zelf de film monteerde. McDormand produceert de film samen met Zhao, Peter Spears (Call Me By Your Name), Mollye Asher (The Rider) en Dan Janvey (Beasts of the Southern Wild).

De film beleefde zijn wereldpremière met gelijktijdige vertoningen op 11 september op het 77e Internationale Filmfestival van Venetië en het 45e Internationale Filmfestival van Toronto, die beide de prestigieuze filmprijzen verdienden, respectievelijk de Gouden Leeuw en de People’s Choice Award. Vanwege het kritische succes is de film momenteel ook een potentiële koploper voor de aankomende Oscars in 2021.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter