Trailer voor Paul Verhoeven’s Benedetta

Pathé Films en SBS Productions hebben een eerste trailer vrijgegeven voor het aankomende historisch, romantisch drama Benedetta van regisseur Paul Verhoeven (RoboCop, Starship Troopers, Elle). De film gaat over de lesbische Italiaanse non Benedetta Carlini en speelt zich af in de 15e eeuw. Ze lijkt wonderen te verrichten en dat neemt de gemeenschap haar niet in dank af. Bekijk de Benedetta trailer hieronder.

Benedetta trailer

Benedetta trailer

De film speelt zich af in het 17e-eeuwse Italië en volgt Benedetta Carlini, een non die beweert profetische visioenen te hebben heeft ontwikkeld. Daarnaast helpt de stigmata, de wonden die correleren met de kruisiging van Jezus Christus, haar om door de gelederen van de kerk te stijgen. Het Vaticaan zou haar beweringen later echter kwalificeren als fraude, hoewel de echte reden om haar in diskrediet te brengen te wijten was aan zowel haar geslacht als haar seksualiteit.

Carlini had een vrouwelijke metgezel die haar hielp toen ze een grotere publieke figuur werd en de twee vormden een romantische liefdesaffaire. De film is een adaptatie van de roman “Immodest Acts: The Life of a Lesbian Nun in Renaissance Italy” door Judith Brown.

De cast van Benedetta bestaat uit Virginie EfiraCharlotte Rampling, Lambert Wilson en Daphne Pataki

Deze nieuwe film van Paul Verhoeven zal op het filmfestival in Cannes in première gaan en vanaf 14 oktober te zien zijn in de bioscoop!VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter