Trailer voor Shirley met Elisabeth Moss

NEON heeft de officiële trailer vrijgegeven voor Shirley, de aankomende psychologische drama film van regisseur Josephine Decker. In de hoofdrol zien we Golden Globe en Emmy-winnende actrice Elisabeth Moss terwijl ze probeert een roman te schrijven gebaseerd op een pasgetrouwd stel dat bij haar intrekt in de hoop een nieuw leven te beginnen. Bekijk de video hieronder,

Gebaseerd op de gelijknamige roman van Susan Scarf Merrell, vertelt Shirley het verhaal van de beroemde horrorschrijver Shirley Jackson. Een jong stel besluit in te trekken bij schrijfster Shirley Jackson en haar echtgenoot Stanley Hyman. Ze hopen hiermee het roer om te gooien en een nieuw leven te beginnen. Al snel komen ze erachter dat er vreemde dingen gebeuren na hun intrekking, resulterend tot inspiratie voor Shirley’s nieuwe boek.

De film heeft rollen voor Elisabeth Moss (The Handmaid’s Tale, Her Smell) als Shirley Jackson, Michael Stuhlbarg (Call Me By Your Name, The Shape of Water) als Stanley Edgar Hyman, Logan Lerman (Perks of Being a Wallflower) als Fred Nemser en Odessa Young (The Daughter) als Rose Nemser.

Shirley wordt geregisseerd door Josephine Decker vanuit een scenario dat is geadapteerd door Sarah Gubbins. Christine Vachon en David Hinojosa van Killer Films produceren samen met Moss, Gubbins en Sue Naegle. Jeffrey Soros en Simon Horsman van Los Angeles Media Fund dienen ook als producenten en financiers.

De film beleefde zijn wereldpremière op het Sundance Film Festival 2020, waarbij Decker de Amerikaanse Dramatic Special Jury Award won voor auteurfilmmaken. Shirley verschijnt op vrijdag 5 juni.