Trailer voor The Crown seizoen 4 | Vanaf 15 november op Netflix

Netflix heeft de trailer vrijgegeven voor The Crown seizoen 4. Deze kun je hieronder bekijken. Het vierde seizoen van The Crown is vanaf 15 november exclusief beschikbaar op Netflix.

Geïnspireerd door het bekroonde toneelstuk The Audience, vertelt The Crown het verhaal van het decennialange bewind van koningin Elizabeth II terwijl ze worstelt met het vinden van de juiste balans tussen haar privé- en openbare leven. De serie richt zich vooral op de persoonlijke intriges, romances en politieke rivaliteit die afspelen achter de schermen van de belangrijke gebeurtenissen die de tweede helft van de 20e eeuw verder vormden. The Crown gaat niet alleen over de monarchie, maar ook over de ondergang van een imperium, een wereld die leeft in wanorde en het aanbreken van een nieuw tijdperk.

The Crown seizoen 4 trailer

Terwijl de jaren ’70 op zijn einde lopen zijn Koningin Elizabeth (Olivia Coleman) en haar familie druk bezig met het veiligstellen van de troon door een geschikte bruid te vinden voor de nog ongehuwde Prins Charles (Josh O’Connor).

De natie begint daarbij de eerste gevolgen te voelen van het beleid dat door premier Margaret Thatcher (Gillian Anderson) is ingevoerd. De ingezette koers van de eerste vrouwelijke Britse premier lijkt vooral verdeeldheid te zaaien en ondertussen lopen de spanningen tussen haar en de Koningin hoog op. Dit wordt alleen maar erger wanneer Thatcher besluit het land de Falkland-oorlog in te leiden. Dit zorgt op zijn beurt weer voor conflicten binnen het Gemenebest.

En terwijl Charles’ liefdesverhaal met een jonge Lady Diana Spencer (Emma Corrin) het broodnodige sprookje is om het Britse volk te verenigen, wordt de Koninklijke familie achter gesloten deuren steeds meer verdeeld.

In de hoofdrollen zien we Olivia ColemanHelena Bonham CarterTobias MenziesBen Daniels. Josh O’ConnorErin DohertyGillian AndersonEmerald FennellEmma Corrin.

In het nieuwe seizoen zien we voor de laatste keer Oscarwinnaar Olivia Coleman (The Favorite) als koningin Elizabeth II. Oscar-genomineerde Imelda Staunton (Vera Drake) zal de rol op zich nemen in seizoen 5. Oscar-genomineerde Lesley Manville (Phantom Thread) heeft onlangs getekend om prinses Margaret te spelen.

The Crown is gebaseerd op het bekroonde stuk ‘The Audience’, en brengt de serie de maker / schrijver Peter Morgan (The Queen, Frost / Nixon) samen met regisseur Stephen Daldry (Billy Elliot, The Hours) en producer Andy Harries (The Queen).

Het vierde seizoen van The Crown zal op 15 november verschijnen op Netflix.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter