Trailer voor biopic The Glorias over feministisch icoon Gloria Steinem

Roadside Attractions heeft de trailer vrijgegeven van de film The Glorias. De film is gebaseerd op de autobiografie van feministisch icoon Gloria Steinem ‘My Life on the Road’, die het verhaal vertelt van de invloed van haar jeugd op haar leven als schrijfster, activiste en organisator voor rechten van vrouwen wereldwijd. Bekijk The Glorias trailer hieronder.

The Glorias

The Glorias trailer

Journalist, vechter en feministe Gloria Steinem is een onuitwisbaar icoon dat bekend staat om haar wereldvormend activisme, begeleiding van de revolutionaire vrouwenbeweging en teksten die generaties heeft beïnvloed. In deze biopic maakt Julie Taymor een complex wandtapijt van een van de meest inspirerende en legendarische figuren uit de moderne geschiedenis. The Glorias volgt Steinems invloedrijke reis naar bekendheid – van haar tijd in India als jonge vrouw tot de oprichting van het tijdschrift Ms. in New York, tot haar rol in de opkomst van de vrouwenrechtenbeweging in de jaren zestig, tot de historische Nationale vrouwenconferentie 1977 en daarna.

De film The Glorias is geregisseerd door Julie Taymor op basis van een scenario door Taymor en Sarah Ruhl. De film is gebaseerd op het boek ‘My Life on the Road’ door Gloria Steinem.

De hoofdrollen worden gespeeld door Julianne Moore, Alicia Vikander, Bette Midler, Janelle Monáe, Lorraine Toussaint, Lulu Wilson, Ryan Kiera Armstrong, Kimberly Guerrero.

De film ging op 26 januari 2020 in première op het Sundance Film Festival.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter