Trailer voor The Stanford Prison Experiment

Er is een trailer verschenen voor The Stanford Prison Experiment. Deze film van regisseur Kyle Patrick Alvarez, gaat over het Stanford-gevangenisexperiment. Dit was een sociaal experiment dat in 1971 werd gehouden in de kelders van de Universiteit van Stanford. De trailer is hieronder te bekijken.

The Stanford Prison Experiment

Bij deze studie naar het effect van een gevangenisstraf op de menselijke psyche werd een groep studenten verdeeld in gedetineerden en bewakers. Hoewel alle deelnemers zich ervan bewust waren dat het om een spel ging, liep het experiment op onvoorstelbare wijze uit de hand toen de bewakers de tegenpartij steeds meer begonnen te mishandelden en vernederden. Het Stanford-gevangenisexperiment was een klassiek voorbeeld van de sociale situatie en de kracht ervan.

De film is geregisseerd door Kyle Patrick Alvarez op basis van een scenario door Tim Talbott en en is gebaseerd op het waargebeurde Stanford-gevangenisexperiment dat plaatsvond in 1971.

The Stanford Prison Experiment bevat rollen voor onder andere Ezra MillerBilly Crudup, Olivia Thirlby, Tye Sheridan, Keir Gilchrist, Michael Angarano en Thomas Mann.

De film is vanaf 17 Juli in de Amerikaanse bioscopen te zien.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter