Trailer voor Zweedse Netflix serie Clark

De Zweedse serie Clark is vanaf 5 mei 2022 te zien op Netflix. Clark is gebaseerd op de waarheid en leugens van de beruchte Zweedse bankovervaller Clark Olofsson, de man die de uitdrukking Stockholmsyndroom in het leven riep. Bekijk hieronder de trailer.

Clark op Netflix

Het Stockholm Syndroom ontstond in in 1973 toen een gevangenisvriend van Olofsson op verlof mocht, vier medewerkers van een bank in Stockholm gijzelde en de vrijlating van zijn vriend eiste. Dat gebeurde en Olofsson voegde zich bij zijn vriend in de bank om daar vijf dagen te blijven. In die vijf dagen werden de twee overvallers en de medewerkers vrienden. Later werd die gebeurtenis door psychologen het Stockholm Syndroom genoemd.

Clark wordt geregisseerd door Jonas Åkerlund en is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Oloffson zoals beschreven in zijn autobiografie Vafan var det som hände. Acteur Bill Skarsgård kruipt in de huid van de Zweedse gangster. Andere rollen zijn er voor Alicia Agneson, Vilhelm Blomgren, Agnes Lindström Bolmgren, Malin Levanon, Wilson Gonzalez, Vikte Simukauskiene en Gediminas Vilaniskis.

De serie Clark is vanaf 5 mei 2022 te zien op Netflix.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter