Train to Busan sequel gepland voor 2020

De Zuid-Koreaanse zombie-actiethriller Train to Busan was zowel in het binnen- als buitenland een succes en kreeg lovende recensies voor zijn mix van snelle actie, sociaal commentaar en angstaanjagende weergave van de ondoden. Een jaar nadat regisseur Yeon Sang-ho verklaarde dat hij aan een vervolg werkte, lijken de opnames al achter de rug te zijn en zal de film deze zomer in het buitenland in de bioscoop verschijnen. Dit meldt Bloody Disgusting.

Er is momenteel niet veel bekend over de cast van de film en of Park Joo-suk terugkeert om het script te schrijven met de titel Peninsula, maar de synopsis luidt momenteel:

“The film will revisit the same zombie virus that was seen in the original movie, except this time the focus will be expanded to the entire Korean peninsula.”

Het distributiebedrijf heeft naar verluidt een releasedatum vastgesteld op 12 augustus 2020, terwijl er momenteel geen plannen zijn voor een internationale release.

Train to Busan werd geregisseerd door Sang-ho en volgde het verhaal van een workaholic zakenman en vader die zijn dochter vergezelt op de titulaire treinrit om haar moeder te zien. Op hetzelfde moment breekt er een kwaadaardig virus uit, dat de bevolking verandert in vraatzuchtige zombies. Terwijl de trein richting Busan rijdt, moeten de passagiers vechten om te overleven.

Train to Busan brak de records van de box office in Zuid-Korea en werd de grootste Koreaanse film aller tijden. Hoofdrollen waren er voor Gong Yoo, Jung Yu-mi, Ma Dong-seok, Choi Woo-sik, An So-hee, Kim Eui-sung en Kim Su-an.