Train To Busan-vervolg Peninsula binnenkort in de bioscoop!

Er is een kans dat je al wat gehoord hebt over Peninsula, het vervolg op de Zuid-Koreaanse zombiefilm Train To Busan. Deze film stond gepland om in 2020 te verschijnen, al was het gezien de huidige corona-maatregelen even de vraag of dit nog doorging. Gelukkig blijkt Peninsula alsnog uit te komen. Sterker nog, de film zal vanaf aankomende week ook in de Nederlandse bioscopen te zien zijn!

Het 2016 verschenen Train To Busan was een dusdanig succes, dat de film uiteindelijk ook in enkele Nederlandse bioscopen vertoond werd. Vandaar dat het vervolg, genaamd Peninsula, een wereldwijde release krijgt. In Nederland zal de film vanaf 13 augustus te zien zijn. Bij interesse kun je hieronder de trailer bekijken.

Peninsula speelt zich af in hetzelfde universum als Train To Busan, maar vertelt wel een compleet ander verhaal. Er komen dan ook geen van de personages uit het origineel terug. We zien in plaats daarvan een voormalig militair die zich met zijn crew door een door zombies overspoeld gebied moet zien te werken. Tijdens deze missie komt de groep erachter dat er zich tussen de vleesetende monsters nog overlevenden bevinden.

Ondanks de huidige pandemie deed Peninsula het in Zuid-Korea goed aan de bioscoopkassa en haalde daar in het eerste weekend zo’n 20 miljoen dollar op. In Taiwan en Singapore was de film eveneens een succes. Hoe deze Train To Busan-sequel in de rest van de wereld zal gaan presteren is nog even afwachten.

Peninsula zal bij zowel Pathé, als VUE en Kinepolis te zien zijn. Ook zullen er enkele alternatieve bioscopen zijn die de film vertonen. De cast kent namen als Gang Dong-won, Lee Ye Won, Lee Jung-hyun, Kim Min-jae, Kwon Hae-hyo en Koo Kyo-hwan. Yeon Sang-ho was wederom verantwoordelijk voor de regie. Een recensie van Train To Busan (en diens geanimeerde voorganger Seoul Station) is hier te lezen. Beide films staan momenteel helaas niet op Netflix, maar zijn wel verkrijgbaar via Bol.com