True Crime-serie The Ripper op Netflix

True Crime-liefhebbers opgelet! De nieuwe vierdelige documentaireserie The Ripper over Peter Sutcliffe, ook wel bekend als de Yorkshire Ripper, is vanaf vandaag te zien op Netflix! Bekijk hieronder de trailer.

The Ripper op Netflix

In de miniserie wordt het onderzoek behandeld naar de beruchte Britse seriemoordenaar Peter Sutcliffe, die tussen 1975 en 1980 actief was in de Engelse regio Yorkshire. Van de 22 vrouwen die hij wat aandeed, bracht hij er dertien met verschillende scherpe voorwerpen om het leven. Aanvankelijk had Sutcliffe het vooral gemunt op prostitués, maar later werden ook andere vrouwen het doelwit van zijn praktijken. Het is vanwege zijn overeenkomsten in modus operandi met de negentiende eeuwse seriemoordenaar Jack the Ripper, dat Sutcliffe de bijnaam ‘The Yorkshire Ripper’ kreeg.

Op 13 november 2020 stierf hij op 74-jarige leeftijd in de gevangenis aan het coronavirus. Peter weigerde elke behandeling die hem werd aangeboden.

In de serie komen verschillende mensen aan het woord die bij de zaak betrokken waren. Zo zijn interviews afgenomen met journalisten, kinderen van slachtoffers en ook agenten die met het onderzoek waren belast. Dit alles wordt afgewisseld met videobeelden van zoekoperaties, archiefbeelden van verdachten en moordwapens, video-opnames van Sutcliffe zelf en media-uitingen.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter