True-Crime serie The Staircase vanaf 6 mei op HBO Max Nederland

HBO Max heeft de nieuwe trailer vrijgegeven voor de true-crime serie The Staircase. Deze kun je hieronder bekijken. The Staircase gaat 6 mei 2022 in première op HBO Max Nederland. De serie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Michael Peterson, die werd veroordeeld voor de moord op zijn tweede vrouw in 2003.

De trailer introduceert een ogenschijnlijk gelukkig en liefdevol gezin dat verstoord is door de plotselinge dood van de familiematriarch, Kathleen Peterson. Maar wat een ongelukkig ongeluk lijkt, verandert in een chaotische moordzaak, wanneer Kathleens echtgenoot Michael wordt beschuldigd van vals spel.

The Staircase trailer

The Staircase trailer

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, onderzoekt het drama het leven van Michael Peterson, zijn uitgestrekte familie in North Carolina en de verdachte dood van zijn vrouw Kathleen Peterson. Peterson werd in 2001 gearresteerd voor de moord op Kathleen. Aanvankelijk beweerde hij dat haar dood het gevolg was van een val van de trap, uitzinnig van een combinatie van alcohol en valium. Het autopsierapport weerlegt echter de beweringen van Peterson, aangezien werd geconcludeerd dat ze stierf door meerdere verwondingen op te lopen. Deze omvatten meerdere slagen op de achterkant van haar hoofd met een stomp voorwerp.

The Staircase wordt geleid door Oscarwinnaar Colin Firth als Michael en de veelgeprezen actrice Toni Collette als Kathleen. Ze worden vergezeld door Michael Stuhlbarg, Juliette Binoche, Dane DeHaan, Olivia DeJonge, Rosemarie DeWitt, Tim Guinee, Patrick Schwarzenegger, Sophie Turner, Vincent Vermignon, Odessa Young en Parker Posey.

De serie is bedacht en geschreven door Antonio Campos (The Devil All the Time, The Sinner) en Maggie Cohn (American Crime Story), welke tevens optreden als showrunners. Het is gebaseerd op de gelijknamige docuserie over de misdaad uit 2004, gemaakt door Jean-Xavier de Lestrade. The Max Original is een coproductie tussen HBO Max en Annapurna Television, met Cohn als uitvoerende producent.

The Staircase gaat 6 mei 2022 in première op HBO Max Nederland.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter