Twister sequel Twisters op zoek naar regisseur

Universal Pictures en Amblin Entertainment hebben naar verluidt momenteel een ontmoeting met regisseurs om het roer over te nemen van Twisters, een grootschalig vervolg op Jan De Bont‘s iconische kaskraker Twister uit 1996.

Naar verluidt was Steven Spielberg erg tevreden met het script van Mark L. Smith. Hoewel Twisters oorspronkelijk zou worden geregisseerd door Top Gun: Maverick‘s Joseph Kosinski, verliet hij het project voor een andere film. Als zodanig zijn Universal Pictures en Amblin Entertainment bezig met het afronden van de zoektocht naar een regisseur voor de film. Prey‘s Dan Trachtenberg, Free Solo‘s Jimmy Chin en Elizabeth Chai, en Kubo en de Two Strings‘ Travis Knight zijn allemaal naar verluidt in de running. Helen Hunt zou blijkbaar moeten terugkeren, met het vervolg gericht op haar en de dochter van Dr. William Harding – die werd gespeeld door wijlen Bill Paxton in de originele film.

Twisters

Eind jaren ’90 was er een grote opleving in het genre van de natuurrampenfilm en een van de beste in die periode was Twister uit 1996 met Bill Paxton en Helen Hunt in de hoofdrol.

De originele film volgde Paxton’s Bill “The Extreme” Harding en Hunt’s Dr. Joanne Harding, twee stormjagers op de rand van echtscheiding die besluiten samen te werken om een ​​recorduitbraak van tornado’s in Oklahoma te achtervolgen en hun geavanceerde weeralarmsysteem in het pad te brengen van de twister om zo meer stormen te voorspellen.

De film uit 1996 werd geregisseerd door Speed-regisseur Jan De Bont, uitvoerend geproduceerd door Steven Spielberg (Schindler’s List) en mede geschreven door Anne-Marie Martin (Prom Night) en Jurassic Park-auteur Michael Crichton.

Na de release in 1996 was Twister een groot succes aan de box office, met een brutowinst van meer dan $495 miljoen aan de wereldwijde kassa op het geschatte budget van $ 88-92 miljoen. De film ontving gemengde kritieken van critici, die allemaal de baanbrekende speciale effecten van de film prezen.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter