Uitstel No Time to Die kost studio $30 miljoen

Eerder deze week bleek dat MGM, Eon en Universal besloten om de James Bond-film No Time to Die uit te stellen naar 25 november 2020. De release van de film stond gepland voor volgende maand, maar werd uitgesteld wegen COVID-19. Het uitstellen met een dik half jaar zal de studio’s heel wat geld kosten. Bronnen van The Hollywood Reporter melden dat het tussen de $30 en 50 miljoen kost om de film uit te stellen. Dat komt mede door de dure marketing die tot nu toe gedaan is en die straks grotendeels opnieuw zal moeten worden opgestart.

Toch zou het nog duurder zijn geweest om de film nu uit te brengen. Het productiebudget voor de nieuwste film is gelijk aan het budget van Spectre uit 2015, namelijk $245 miljoen. Bronnen zeggen dat de beslissing van de studio om No Time to Die te verplaatsen naar 12 november in het Verenigd Koninkrijk en 25 november in Noord-Amerika, grotendeels was gebaseerd op de economische realiteit dat grote bioscopen over de hele wereld de aankomende weken zijn gesloten, van Japan tot Italië. In China alleen al zijn er 70.000 bioscopen gesloten sinds januari en is er voorlopig geen plan om ze weer te openen. Dat zou kunnen hebben geresulteerd in een minimum van 30 procent minder inkomstem, oftewel een mogelijke $300 miljoen.

No Time To Die

In de 25e James Bond-film No Time To Die  heeft James Bond zijn turbulente leven als geheim agent achter zich gelaten en leidt hij een rustig bestaan op Jamaica. Dit wordt abrupt onderbroken wanneer zijn oude vriend en CIA agent Felix Leiter hem vraagt om een ontvoerde wetenschapper te helpen bevrijden. Deze missie blijkt verraderlijker dan gedacht en brengt Bond op het spoor van een mysterieuze schurk die gewapend is met levensgevaarlijke nieuwe technologie.

Terugkerende castleden zijn Daniel Craig als James Bond, Lea Seydoux als Madeleine Swann, Ralph Fiennes als M, Ben Whishaw als Q, Naomie Harris als Moneypenny, Rory Kinnear als Tanner, Jeffrey Wright als Felix Leiter en Christoph Waltz als Blofeld. Nieuwe castleden zijn Rami MalekDavid DencikAna De ArmasBilly MagnussenDali Benssalah en Lashana Lynch.

No Time To Die wordt geregisseerd door Cary Joji Fukunaga. Het scenario voor de 25ste film in de franchise is geschreven door Bond-veteranen Neal Purvis en Robert Wade & Scott Z. Burns, Cary Joji Fukunaga en Phoebe Waller-Bridge.

No Time To Die verschijnt op 25 november 2020 in de bioscoop.