Universal en AMC sluiten historische deal over bioscoop- en VOD-releases

Universal en AMC hebben hun impasse beëindigd en een overeenkomst gesloten die niet alleen Universal-films zoals Fast 9 wederom in AMC-theaters toestaat, maar ook het landschap van bioscopen en streaming voor altijd zou kunnen veranderen.

Volgens Deadline hoeven Universal-films nu slechts in totaal 17 dagen in AMC-bioscopen, de grootste bioscoopketen, te verschijnen voordat ze naar digitale diensten kunnen gaan voor verhuur en aankoop. Het oorspronkelijke geschil, dat draait om Trolls: World Tour, zorgde ervoor dat AMC niet blij was met de animatiefilm die rechtstreeks naar video-on-demand ging in plaats van een bioscooprelease. Nadat Universal aankondigde voortaan films zowel in de bioscoop als op video-on-demand uit te brengen, dreigde de keten met een boycot.

In plaats van maanden te wachten totdat sommige films te streamen zijn, kijk je ze nu naar iets meer dan twee weken. Vóór de alliantie moesten films doorgaans 75 tot 90 dagen wachten voordat ze op home entertainment-platforms verschenen. Verwacht echter niet dat Fast 9 en Jurassic World: Dominion weken na hun premières al op iTunes te zien zullen zijn.

Volgens Universal baas Donna Langley willen de studio en AMC op deze manier zowel de bioscoopervaring blijven steunen als op een flexibele manier aan de vraag van de consument tegemoetkomen.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter