Universal verkrijgt rechten voor E.L. James’ nieuwe boek The Mister

Variety meldt dat Universal Pictures de filmrechten heeft verworven van Fifty Shades of Greyauteur E.L. James’ nieuwe roman The Mister na een verhitte biedoorlog. James zal de bewerking van haar 2019 bestseller boek produceren.

Het verhaal van The Mister volgt Maxim Trevelyan, een rijke Britse aristocraat die verliefd wordt op Alessia Demachi, een Albanese huishoudster. Deze talentvolle, prachtige vrouw is voor Maxim een waar mysterie en hij verlangt ontzettend naar haar, niet wetende dat dat ze eigenlijk op de vlucht is voor mensensmokkelaars.

Het leven is Maxim Trevelyan goed afgegaan. Dankzij zijn looks, goede connecties en geld heeft hij nooit hoeven werken en slaapt hij zelden alleen. Maar zijn leven staat op zijn kop wanneer zijn familie wordt getroffen door een tragedie en hij de adellijke titel, het vermogen en de landgoederen van zijn familie erft – inclusief alle bijkomende verantwoordelijkheden. Maxim is hier niet op voorbereid en worstelt met zijn nieuwe rol. Uiteindelijk blijkt zijn grootste uitdaging de lustgevoelens die hij koestert voor een raadselachtige jonge vrouw die onlangs in Engeland is aangekomen en niet veel meer bezit dan een ingewikkeld en gevaarlijk verleden. Gesloten, beeldschoon en muzikaal getalenteerd; Maxims hunkering naar deze verleidelijke, mysterieuze vrouw groeit uit tot een passie die hij niet herkent en niet durft te benoemen. Wie is Alessia Demachi eigenlijk? Kan Maxim haar beschermen tegen het kwaad dat haar bedreigt? En wat als zij erachter komt dat hij geheimen voor haar verborgen houdt?

Nieuwsgierig geworden? Koop hier het boek!

The Mister stond negen weken op de bestsellerlijst van de New York Times en is internationaal in 33 gebieden / talen verkocht. Voordat ze vorig jaar werd benoemd tot voorzitter van Universal Filmed Entertainment Group, was de toenmalige voorzitter van Universal Pictures Donna Langley cruciaal voor het veiligstellen van de boekenreeks Fifty Shades in 2012. Langley en Universal versloegen bijna elke studio in de stad voor de rechten en maakten van de serie een franchise van een miljard dollar. Universal senior vice-president van productie Sara Scott en ontwikkelingsdirecteur Lexi Barta zullen namens de studio toezicht houden op het project.

Na 25 jaar televisie te hebben gewerkt, besloot James een kinderdroom na te jagen en verhalen te schrijven. Het resultaat was Fifty Shades of Grey en de twee sequels Fifty Shades Darker en Fifty Shades Freed. In 2015 publiceerde ze de nummer één bestseller Fifty Shades of Grey. Haar boeken zijn in 50 talen gepubliceerd en er zijn wereldwijd meer dan 150 miljoen exemplaren van verkocht.