Valentijnsdag | Een romantische date in de bioscoop

De dag van de liefde nadert weer: Valentijnsdag. En wat is romantischer dan een date in het donker? Een bak popcorn delen, stiekem elkaars hand vastpakken, lang napraten over de film of juist een groot gedeelte missen omdat je aandacht nét iets meer op je date ligt dan op de film.

Het is daarom geen verrassing dat 1 op de 4 wel eens een eerste date in de bioscoop heeft meegemaakt, dit blijkt uit onderzoek van Pathé.* Want herinneringen aan de bioscoop hebben ook vaak te maken met degene die in de rode stoel naast ons zit.

Romantische date op Valentijnsdag 

Wie op Valentijnsdag “all out” gaat, kiest natuurlijk voor de romantiek: een romantisch diner voor twee, gevolgd door een romantische date in de bioscoop. En volgens 1 op de 5 respondenten is dat een topkeuze, want zij zouden hun bioscoopbezoek maar al te graag zo willen indelen. Onder vrouwen is een romantische date het meest populair: bij 27% staat dit bovenaan de bucket-list, tegenover 15% van de mannen. Die spelen eigenlijk liever videos games op het grote doek (19%) dan dat ze hun charmes in de strijd moeten gooien tijdens een biosbezoekje.

Top 5 meest romantische films aller tijden 

Griezelfilms – tegen elkaar aankruipen van schrik – of comedy’s – samen de slappe lach hebben – doen het altijd goed. Maar, bij een romantische date hoort natuurlijk een romantische film. Pathé vroeg haar respondenten daarom naar de ultieme romantische filmkeuzes, klassiekers en nieuwe films. De top vijf meest romantische films:

  1. Titanic
  2. The Notebook
  3. Notting Hill
  4. Love Actually
  5. Alles is Liefde

Deze klassiekers draaien momenteel niet in de bioscoop, maar zijn wel te vinden op Pathé Thuis.

* Onderzoek uitgevoerd door Panelwizard onder 500 Nederlanders tussen de 18 t/m 49 jaar, in de periode augustus 2021.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter