Vera seizoen 9 vanaf 5 juni op NPO2

Vera is één van de langst lopende detective-series van Groot-Brittannië. Vanaf 5 juni is Vera seizoen 9 te zien bij NPO2. Bekijk hieronder alvast de trailer.

Vera seizoen 9

De titel van deze Britse detectiveserie is ook de voornaam van de hoofdpersoon: Vera Stanhope. Als hoofdinspecteur van politie houdt zij zich bezig met het oplossen van misdrijven in en rond de stad Noord-Engelse stad Newcastle. Vera is een eigenzinnig type dat geen boodschap heeft aan uiterlijkheden. Ze is erg op zichzelf, gefocust op haar werk en drinkt af en toe graag een glaasje. In haar dagelijks werk is ze vaak humeurig en kan ze sarcastisch uit de hoek komen, maar haar collega’s waarderen haar lef, intelligentie en eerlijkheid. Dat betekent niet dat het altijd even makkelijk is om voor Vera te werken. Haar collega’s zijn regelmatig het slachtoffer van haar onberekenbare temperament…

Na seizoen 8 keert topactrice Brenda Blethyn terug als de eigenzinnige maar ook briljante hoofdinspecteur Vera Stanhope. In dit negende seizoen krijgt ze wederom te maken met een aantal mysterieuze moordzaken. Zo wordt in de eerste van de vier afleveringen een jonge en ambitieuze forensisch psychologe vermoord. Vera ontdekt dat de vrouw onderzoek deed naar een misdrijf dat was gepleegd door een voormalig patiënt die zichzelf later van het leven had beroofd. In een andere aflevering heropent Vera het onderzoek naar een onopgelost misdrijf. Aanleiding is de vondst van een skelet in een duiker, vlak bij de vermaarde Seagull Club. Als Vera vragen begint te stellen aan de eigenaars van de club, wordt een van de medewerkers vermoord.

De hoofdrollen in de serie zijn er voor Brenda Blethyn, Riley Jones, Jon Morrison, Kenny Doughty, Ibinabo Jack, Paul Kaye.

Vera is een Britse detective-politieserie gebaseerd op de boeken van de misdaadauteur Ann Cleeves.

Vera seizoen 9 is vanaf 5 juni te zien bij NPO2.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter