Video on Demand (VOD) | Alles dat je moet weten

In de wereld van films, series en streamingdiensten zijn regelmatig ingewikkelde termen te horen. Als Entertainment magazine vinden wij het belangrijk om onze bezoekers daarover uitleg te kunnen geven. 

Wat is Video on Demand?

Video On Demand, afgekort ook wel VOD genoemd, betekent ‘Video op aanvraag’. De term wordt gebruikt voor diensten waar mensen op ieder gewenst moment naar bepaalde video’s kunnen kijken. Dit zijn vaak films en series, maar het kan ook cabaret zijn.

Bekende voorbeelden van Video On Demand platformen zijn Netflix, Amazon Prime Video en Apple TV+. Al vallen ook diensten als NPO Start en NPO Plus hieronder. Je kunt het zien als tegenhanger van reguliere tv, waarbij je moet kijken naar wat er op dat moment wordt uitgezonden.

Film begrippen lijst

Meer uitleg over dit soort termen is te vinden in onze film begrippen lijst. Bekijk ook ons streamingdienst Nederland overzicht met daarin informatie over de beschikbare Video On Demand diensten in Nederland.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter