Videoland komt in 2022 met eigen Expeditie Robinson reeks

In 2022 komt Videoland met een speciale versie van Expeditie Robinson. De presentatie is in handen van Art Rooijakkers en Geraldine Kemper. Het wordt géén Nederland-België, maar wel een editie met BN’ers.

Expeditie Robinson op Videoland

Peter van der Vorst, Directeur Content RTL Nederland:

“Videoland is uitgegroeid tot een platform waar grote merken een vaste waarde zijn. ‘Expeditie Robinson’ is zo’n merk. We zijn trots dat we met het Videoland-team en producent SimpelZodiak een speciale versie hebben ontwikkeld voor onze abonnees. Elke keer weten we in dit programma nieuwe twists & turns te verwerken, waarbij we zelfs doorgewinterde fans blijven verrassen. Art en Geraldine vormen samen een ijzersterk presentatieduo dat hun sporen in het adventure reality genre al ruimschoots verdiend heeft.”

Art Rooijakkers:

“’Expeditie Robinson’ was het allereerste avonturenprogramma dat ik maakte. Toen nog als onervaren verslaggever, met Ernst Paul Hasselbach als gelauwerde presentator. Ik kan niet wachten om samen met Geraldine Kemper voor deze spectaculaire Videoland-versie naar een tropisch oord te gaan. Dat zijn extra kersen op deze toch al smaakvolle taart. Oei, een voedsel-beeldspraak. Die gebruik ik nog wel eens als ik ergens enthousiast over ben, maar dat kan straks natuurlijk niet wanneer we tegenover onze hongerige deelnemers staan. Daar moet ik op gaan letten. Ze krijgen het al genoeg voor hun kiezen met alle verrassingen die we voor ze in petto hebben.”

Geraldine Kemper:

“Wat de makers nu weer hebben bedacht voor de Videoland-versie van ‘Expeditie Robinson’… Dat is zo bijzonder! Ik heb er heel veel zin in. Art en ik hebben elkaar gesproken en gaan dit avontuur met volle energie aan. Elk seizoen heeft weer zijn eigen verrassingen. Ik kan niet wachten! Tegen alle deelnemers wil ik zeggen: succes en de die-hard fans: dit wordt extra genieten.”

De show is bedacht door de Brit Charlie Parsons en voor het eerst op tv gebracht in Zweden, onder de naam Expedition Robinson. De serie ontleent zijn naam aan het 18de-eeuwse verhaal over de zeeman Robinson Crusoe die na een schipbreuk op een onbewoond eiland terechtkomt, en daar probeert te overleven. Het format werd verkocht aan verschillende landen over de hele wereld. De opnames worden op de uitgekozen locaties achterelkaar per deelnemend land gemaakt. Alle Europese deelnemende televisiezenders huren het Zweedse bedrijf Strix in om hun versie te coproduceren.

Het eerste seizoen van de Nederlandstalige editie was in 2000 in Nederland te zien op Net5 en in Vlaanderen op VT4. Aan dit seizoen deden acht onbekende Nederlanders en acht onbekende Vlamingen mee. Na vijf seizoenen ging het programma vanaf 2005 naar het televisiestation Talpa, dat de rechten voor het televisieprogramma had verworven. In Nederland werd het programma van 2007 tot en met 2018 uitgezonden door RTL 5, sinds september 2019 is het programma te zien op RTL 4.

Nicolette Kluijver en Kaj Gorgels blijven in najaar 2022 de presentatoren van de RTL 4-versie van Expeditie Robinson. Beide versies van Expeditie Robinson worden geproduceerd door SimpelZodiak.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter