Videoland komt met Special Forces VIPS

Slovenië is het decor voor dit allereerste Nederlandse seizoen van Special Forces VIPS en het programma is vanaf 19 december te zien bij Videoland. De eerste aflevering is ook als Videoland Première te zien bij RTL 4 op zondag 19 december 21.30 uur.

Tien BN’ers geven de controle volledig uit handen en gaan mee op een keiharde training van de Special Forces. Ze leveren letterlijk alles in; hun luxe, bezittingen, persoonlijkheid, ego en status. Twee weken lang gaan ze mee met de Special Forces op de zwaarste militaire training en ondervinden ze aan den lijven waartoe een mens in staat is, verleggen ze hun grenzen en komen ze oog in oog te staan met hun grootste angsten.

De tien BN’ers die deze training aan gaan zijn Alkan Cöklü, Hannelore Zwitserlood, Gaby Blaaser, Dave Roelvink, Tim Haars, Roy Meyer, Giel Beelen, Jamie Trenité, Nouchka Fontijn en Imanuelle Grives. Bekijk hieronder de trailer voor Special Forces VIPS.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Videoland (@videolandonline)

Special Forces VIPS op Videoland

Special Forces VIPS is gebaseerd op het internationale format SAS Celebrity: Who Dares Wins, dat loopt in onder meer Engeland, de Verenigde Staten en Frankrijk. Het gaat over mind above muscle en prestaties waarbij het groepsbelang boven alle individuen staat. In Nederland gaan de BN’ers twee weken mee op training met de Special Forces. Erik Wegewijs, voormalig officier bij de Special Forces, legt uit wat het doel is van dit programma:

“De wereld waarin de Special Forces operaties uitvoeren is kwetsbaar, onvoorspelbaar, complex is en heeft meerdere gezichten. Eigenschappen als mentale veerkracht en adaptiviteit zijn hierbij essentieel. In Special Forces VIPS zoomen we met name in op het gedrag dat de deelnemers vertonen als ze onder constante druk staan, geen status, geen zekerheid en geen houvast hebben. Wij bepalen voor hen wanneer, hoe en waarom zij uit hun comfortzone gaan. De vraag is of ze in staat zijn om zichzelf hier uit te denken, of dat ze zich laten leiden door emotie. Beschikken zij over mentale eigenschappen die Special Forces Operators ook bezitten?”

Over de Special Forces

De Special Forces van Nederland worden gevormd door het Korps Commandotroepen (KCT) en een maritieme component bestaande uit Maritime Special Operation Forces (MARSOF). Special Forces staan 365 dagen per jaar, 24 uur per dag gereed voor operationele inzet, waar dan ook ter wereld. Special Forces Operators zijn individuele teamplayers. Ze kunnen zowel in groepsverband als individueel opereren. Het personeel is speciaal geselecteerd en op uniek wijze opgeleid en gevormd. Ze zijn fysiek fit, mentaal veerkrachtig en adaptief in iedere situatie. Andere kenmerken zijn gehardheid, gevechtsbereidheid en kameraadschap.

Special Forces VIPS wordt geproduceerd door SimpelZodiak, een label van Banijay Benelux, en is vanaf 19 december te zien bij Videoland. Vanaf 27 december wordt de aflevering wekelijks op de maandagen gereleased. Videoland Première: Specials Forces VIPS is op zondagavond 19 december om 21.30 uur eenmalig te zien bij RTL 4.

Foto: shotbysudVOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter