Volgens Vincent D’Onofrio is Kingpin in Hawkeye & Daredevil hetzelfde

Vincent D’Onofrio bevestigt dat zowel Hawkeye als Daredevil‘s incarnaties van zijn Kingpin hetzelfde zijn en legt uit hoe de studio ze verbindt.

D’Onofrio’s vertolking van Kingpin werd een hit toen de Daredevil serie van Netflix in première ging. Nu, na enige tijd afwezig te zijn geweest, is D’Onofrio terug als Kingpin in de Disney+ serie Hawkeye en brengt hij zijn angstaanjagende personage terug in het Marvel Cinematic Universe.

Hawkeye vindt plaats ergens na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame. Clint Barton gaat naar New York gaat voor een vakantie met het gezin, maar deze wordt onderbroken wanneer Kate Bishop per ongeluk de aandacht trekt van Ronins vroegere vijanden, de trainingspakmaffia. Barton moet samenwerken met Kate, een superfan van Hawkeye, om een ​​einde te maken aan de bedreigingen en op tijd voor Kerstmis terug te zijn bij zijn familie.

In gesprek met Yahoo! Entertainment sprak D’Onofrio over hoe hij zich voorbereidde op de rol en hoe zijn eerdere versie van Kingpin precies past in de nieuwe wereld die het Marvel Cinematic Universe probeert te verbinden. Hij zei:

“It’s absolutely the same guy. One of the things that was clear between the collaboration of everyone involved is that I was going to play him emotionally like I played him on Daredevil. Not all the dots are easy to connect to MCU canon, in the same way they build off the comic book runs when they turn them into movies, but even though the dots don’t always connect perfectly, they do connect in a lot of ways.”

Bij het bespreken van de belangrijkste verschillen tussen de werelden van de MCU en de Netflix-serie Daredevil, zei D’Onofrio hoe hij vanaf het begin wist dat de dingen niet zo donker en ruig zouden zijn als op Netflix. Hij zei:

“I knew this was going to be lighter. It’s just naturally like that. My sons and I are fans of the Marvel movies like everybody else in the world. But all I really need is the interior life of the character, and then I can do anything they need me to do. Just as long as I can ground him as a human being first, and then turn him into this iconic villain. He’s like all the villains I’ve played in that they’re good guys — just misunderstood.”

D’Onofrio sprak ook over hoe de gebeurtenissen in Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame niet alleen het grotere MCU hebben beïnvloed, maar ook Kingpin en zijn greep op New York City:

“After the Blip, he lost some of his power, and he wants it back.”

Kingpin in Hawkeye & Daredevil

Het verhaal van Hawkeye draait rond de Avenger Clint Barton (Jeremy Renner) die de jonge Kate Bishop (Hailee Steinfeld) opleidt tot de nieuwe Hawkeye. In de strips wordt Bishop Hawkeye na Clint Barton en is ze ook lid van de Young Avengers. Disney heeft nog niet bevestigd of ze plannen hebben om Bishop haar eigen spin-offs serie te geven of haar later in de MCU te laten verschijnen, maar het is zeker een mogelijkheid.

In de Hawkeye serie zal Jeremy Renner wederom zijn rol als Clint Barton spelen. Hailee Steinfeld zien we als Kate Bishop. Daarnaast zijn er ook rollen voor Vera Farmiga, Fra Fee, Tony Dalton, Zahn McClarnon, Brian d’Arcy James en nieuwkomer Alaqua Cox als Maya Lopez. Florence Pugh herneemt haar rol van Yelena Belova uit Black Widow. Pugh’s betrokkenheid werd bevestigd in de post-credits scene van Scarlett Johansson‘s solofilm toen haar personage de opdracht kreeg van Julia Louis-Dreyfus‘ Valentina Allegra de Fontaine om Hawkeye op te sporen.

De reeks wordt geregisseerd door Amber Finlayson en Katie Ellwood, ook bekend als Bert en Bertie.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter